Published On: 18.03.2024Categories: BlogsViews: 291,5 min readTags: , , , By

Hallo muziekliefhebbers! In deze blogserie neem ik je mee op een reis door een album dat mij na aan het hart ligt. Verdeeld over 11 berichten, maak ik de inhoud toegankelijk en hopelijk verrijkend. Laat je reacties achter, ik ben benieuwd naar je gedachten

Sam Yahel’s ‘Hometown’: Een Uur van Pure Jazz

Hometown’, het zesde studioalbum van Sam Yahel, uitgebracht in 2009, is een opmerkelijke toevoeging aan de jazzdiscografie. Met een speelduur van ruim een uur, biedt het album een mix van drie originele stukken en een selectie van standards en een John Lennon cover. Dit album, met Matt Penman en Jochen Rueckert, wordt niet gekenmerkt door baanbrekende vernieuwingen, maar door zijn genietbare en complexe arrangementen.

Een Pianistische Wending

Interessant is dat Yahel, voornamelijk bekend als Hammond B-3 organist, hier uitsluitend als pianist optreedt. In een interview met The Jazz Session onthulde hij zijn langgekoesterde wens om een pianoalbum op te nemen, een wens die uiteindelijk werd vervuld door de ingenieurs Mark Free en Nick O’Toole.

Hometown - Album Sam Yahel

Een Trio in Harmonie

De chemie van het trio, vaak samen spelend in de New Yorkse jazzclub Smalls, is voelbaar. Dit album is een weerspiegeling van hun samenwerking en biedt een frisse en toegankelijke luisterervaring.

Leer Bas van de Beste

Dean Montanaro, een basdocent bij Major7 Music Teachers, geeft basles in Rotterdam. Met een rijke ervaring in jazz, funk, pop en fusion wereldmuziek, biedt Dean een unieke leerervaring. Voor meer informatie over Dean en zijn lessen, bezoek onze docentenpagina.

Sluit je aan bij de Muzikale Reis

Heb je interesse in baslessen of wil je meer weten over jazz? Bekijk de bio van Dean Montanaro voor een inspirerende en educatieve ervaring in Rotterdam. Laat je muzikale reis hier beginnen!

Overzicht

Over de auteur

Dean Montanaro
Ik ben Dean Montanaro. Ik schrijf regelmatig blogs bij Major7 Music Teachers en ben ook basdocent in Rotterdam. Klik hier om naar mijn bio te gaan voor de lessen.

Schrijf je vandaag nog in

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief alle nieuws en artikelen direct in je inbox te ontvangen

Discussie

Leave A Comment

Deel dit verhaal, kies je platform!