Published On: 04.01.2024Categories: BlogsViews: 672,7 min readTags: , , , , By

Waarom live muzieklessen beter zijn dan online

Waarom live muzieklessen beter zijn dan online

Ben je een muziekliefhebber die graag een instrument wil leren spelen of je vaardigheden wil verbeteren? Of ben je een muzikant die je passie wil delen met anderen? Dan heb je waarschijnlijk al eens overwogen om online muzieklessen te volgen. Online muzieklessen zijn een moderne en flexibele manier om muziek te leren en te maken. Je kunt namelijk zelf kiezen wanneer, waar, en hoe je les krijgt, zonder dat je je hoeft te verplaatsen of aan te passen aan een vast rooster. Je kunt ook kiezen uit een breed aanbod van muziekstijlen, niveaus, en docenten, zodat je altijd de les vindt die bij je past.

Maar zijn online muzieklessen wel zo goed als ze lijken? Kun je wel echt muziek leren en maken via een scherm? Is er wel genoeg interactie en verbinding met je docent en je medeleerlingen? Hoe staat het met de geluidskwaliteit en de akoestiek? Krijg je wel genoeg feedback en begeleiding? Krijg je wel genoeg motivatie en discipline? En uiteraard is leeromgeving en sfeer minstens zo belangrijk?

Als je deze vragen hebt, dan ben je niet de enige. Veel mensen twijfelen aan de effectiviteit en de kwaliteit van online muzieklessen. En terecht, want online muzieklessen hebben ook veel nadelen en beperkingen.

Daarom wil ik je in dit artikel vertellen waarom live muzieklessen beter zijn dan online. Live muzieklessen zijn namelijk de traditionele en authentieke manier om muziek te leren en te maken. Dat wil zeggen dat je les krijgt in het echt, in een professionele ruimte, met een echte docent en echte medeleerlingen. Je kunt elkaar zien, horen, en voelen, en zo een betere interactie en verbinding hebben.

Muziekles in de lesruimte van jouw docent

In de lesruimte van jouw docent kun je ook gebruik maken van professionele apparatuur en ruimtes, en zo een betere geluidskwaliteit en akoestiek hebben. Ook is er een betere feedback en begeleiding. Want  jouw docent kan je houding, techniek, en expressie beter corrigeren en demonstreren. Je kunt ook meer motivatie en discipline hebben, doordat je je moet houden aan een vast lesrooster en locatie. Je kunt ook een betere leeromgeving en sfeer hebben, doordat je je omringt met andere muziekliefhebbers en inspiratiebronnen.

Met live muzieklessen kun je dus je muzikale talent ontwikkelen en delen op een leuke en effectieve manier. Je kunt namelijk:

  • Leren op je eigen tempo en niveau, afgestemd op je doelen, wensen, en mogelijkheden
  • Feedback en tips krijgen van je docent, die je live kan zien, horen, en spreken
  • Oefenen en spelen met andere muzikanten, via live sessies, optredens, workshops, etc.
  • Genieten van de voordelen van muziek, zoals het verbeteren van je concentratie, geheugen, creativiteit, en stemming

Bestel ook een muziekles bij Major7 Music Teachers

Wil je meer weten over muziekdocenten of je meteen inschrijven? Bezoek dan onze website of neem contact met ons op via info@major7.nl of 06-42656540.

Wij hopen je snel te zien bij Major7 Music Teachers, de landelijke muziekacademie waar je je muzikale talent kunt ontwikkelen en delen!

Vond je dit artikel interessant of nuttig? Laat dan een reactie achter, deel het met je netwerk, of volg onze blogs voor meer artikelen over muziek. Bedankt voor het lezen

Overzicht

Over de auteur

Sjaak Lammers
Ik ben Sjaak Lammers. Oprichter van Major7 Music Teachers en jazzpianist en pianodocent. Ik schrijf regelmatig artikelen over muziekles op de site. Klik hier om ons team te bekijken.

Schrijf je vandaag nog in

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief alle nieuws en artikelen direct in je inbox te ontvangen

Discussie

Leave A Comment

Deel dit verhaal, kies je platform!