Adrian Moncada

Docent Profiel

Dean Montanaro

Overzicht

Mijn naam is Dean Montanaro en ik ben een bassist en contrabassist met een passie voor jazz en pop. Ik woon in Rotterdam, waar ik les geef bij Major7 Music Teachers. 

Wie is Dean Montanaro?

Dean Montanaro is een professionele basdocent in Rotterdam, die zowel elektrische bas als contrabas speelt. Hij heeft een passie voor muziek en onderwijs, en heeft jarenlange ervaring in het lesgeven en optreden met verschillende bands en projecten.

Wat is zijn verhaal?

Dean begon op 11-jarige leeftijd met elektrische bas en trad al snel daarna op terwijl hij studeerde bij privéleraren. Op 18-jarige leeftijd begon hij ook contrabas te leren. Hij studeerde af met lof van zijn B.Mus. opleiding aan Codarts Rotterdam (2021) waar hij Muziekeducatie studeerde onder Henk de Ligt en Frank van der Duin, gevolgd door een M.Mus. aan het Conservatorium van Amsterdam (2023). Tijdens deze tijd studeerde hij bij Gary Willis, Glenn Gaddum, Mario Rossy, Jeroen Vierdag, Alessandro Fongaro en Stefan Lievestro. Naast het lesgeven, speelt, neemt hij op en toert hij met zijn bands en componeert hij voor een aantal projecten.

Wat is zijn missie?

Deans missie is om zijn leerlingen te inspireren en te motiveren om hun muzikale potentieel te ontdekken en te ontwikkelen. Hij gelooft dat muziek een krachtig middel is om jezelf uit te drukken, plezier te hebben en te verbinden met anderen. Hij past zijn lessen aan de individuele behoeften, doelen en interesses van elke leerling aan, en gebruikt een verscheidenheid aan methoden, stijlen en genres om de bas te leren.

Wat maakt hem uniek?

Dean is een veelzijdige en creatieve bassist, die zowel thuis is in jazz, pop, rock, funk, soul, wereldmuziek en meer. Hij heeft een solide techniek, een goed gehoor, een breed repertoire en een eigen geluid. Hij is ook een getalenteerde componist, die originele muziek schrijft voor zijn eigen projecten en voor anderen. Hij spreekt Nederlands, Italiaans of Engels en Italiaans.

Hoe kan hij helpen?

Dean kan je helpen om je basvaardigheden te verbeteren, of je nu een beginner, een gevorderde of een professionele speler bent. Hij kan je leren hoe je je instrument moet stemmen, verzorgen en bespelen, hoe je noten, akkoorden, toonladders, ritmes en grooves moet lezen en spelen, hoe je moet improviseren, soleren, samenspelen en optreden, en hoe je je eigen muziek moet schrijven en arrangeren. Hij kan je ook voorbereiden op audities, examens, optredens of opnames. Dean biedt zowel basgitaarles als contrabasles aan, en je kunt kiezen tussen online of face-to-face lessen.

Als je les neemt bij mij via Major7 Music Teachers, profiteer je ook van de volgende voordelen:

• 5% korting op bladmuziek en instrumenten op onze website • flexibele lestijden en locaties • mogelijkheid om een contrabas of elektrische bas te kopen of te huren met 5% studentenkorting • mogelijkheid om voor te bereiden op muziekexamens of conservatorium

Ik geef les in het Nederlands of Engels. Wil je meer weten over mij of een proefles boeken? Neem dan snel contact op via Major7 Music Teachers! Je kunt ook direct een les naar keuze selecteren uit de opties hieronder. Wees er snel bij, want ik heb een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Leslocaties

Basles in Rotterdam - Polderlaan 62A
Polderlaan 62A
3074 MG Rotterdam
Telefoon: +31 (0) 642656540
Tweede telefoonnummer: 06-21297506
E-mail: dean@major7.nl
Prijsindicatie: $$

Gesloten

Route

Jouw locatie: Gebruik mijn huidige locatie

Video

Ontmoet Dean Montanaro

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Velvet Ring – Big Thief

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

De Sábado pra Dominguinhos

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Contactformulier