Published On: 25.01.2024Categories: Docenten berichtenViews: 762 min readTags:

Les inplannen

Wanneer een leerling één of meerdere lessen heeft ingepland krijg je een e-mail op major7.nl e-mail adres. Daarna moet je de lessen inplannen in het portaal.

Nadat je bent ingelogd kun je in onderstaand overzicht zien welke lessen zijn ingekocht. Daarnaast zie je ook het aantal nog te plannen lessen. Om deze lessen in te plannen klik je op Inplannen. Vervolgens kun je de lessen in de agenda plannen door op de gewenste datum op het plusje in de rechterbovenhoek te klikken. PS: alleen op deze manier komt de les ook in de factuur administratie.

Lesdata in Agenda zetten

Nadat je op inplannen hebt geklikt kom je in het volgende scherm. Hier zie je

  1. De categorie
  2. De soort les
  3. De locatie
  4. De tijden
  5. De datum
  6. Reccurence (doorvoeren van de lessen)
  7. Publiek evenement
  8. Link naar het huiswerk

1. Categorie

Hier kies je de les categorie

2. Event title

Een korte beschrijving over de docent en student

3. Event description

Info over de leeftijd van de student en het aantal minuten. (Beginnersles is 20 minuten, Studentles is 30 minuten en Proles 60 minuten). Ook zie je de plaats van de docent. Dit laatste is relevant voor docenten die op meerdere locaties les geven.

4. De tijden

Vul hier de begin- en eindtijd van de les in.

5. De datum

Vul hier de datum van de les in. Je kunt op het kalender tekentje klikken.

6. Recurrence

Wanneer de leerling meerdere lessen heeft ingekocht en je een vaste tijd hebt afgesproken kun je bij recurrence de lessen doorvoeren. Het schermpje onder de les inplannen, is een screenshot van het doorvoeren. Hier kun je kiezen voor frequentie en de laatste les datum. LET OP!: je kunt niet meer lessen doorvoeren dan het aantal bestelde lessen.

7. Publiek evenement

Vink deze optie aan als je een evenement plant dat voor iedereen zichtbaar is. Denk hierbij aan een open dag of leerlingen recital of voorspeelmiddag.

8. Het huiswerk

Één van de grote voordelen van het werken met een portaal is het bijhouden van het huiswerk. Hierdoor krijg je veel meer continuïteit van de lessen en hou je de leerling gemotiveerd. MAAK HIER GEBRUIK VAN! Het liefst tijdens de les, zodat jouw leerling ziet dat het huiswerk wordt genoteerd.

Ook interessant

Discussie

Leave A Comment

Docenten omgeving

Deze omgeving is alleen zichtbaar voor onze muziekdocenten. Ben je al docent bij Major 7 Music Teachers? Log dan eerst in om deze pagina’s te bekijken.
Ben je geen docent, ga dan terug naar onze webshop of homepagina

Music Teachers only kluis