Published On: 17.02.2024Categories: Docenten berichtenViews: 334,3 min readTags:
Get More 5-Star Reviews for Your Music Lessons

Hoe je reviews kunt inzetten om je muzieklessen te promoten en te verbeteren.

Als muziekdocent wil je natuurlijk dat je leerlingen tevreden zijn over je muzieklessen. Maar hoe weet je of dat zo is? En hoe laat je dat zien aan anderen?

Een van de beste manieren om dat te doen is door reviews te vragen aan je leerlingen en achterban. Reviews zijn namelijk niet alleen een manier om feedback te krijgen, maar ook een manier om je muzieklessen te promoten en te verbeteren.

In deze blog leggen we je uit waarom reviews belangrijk zijn voor je muzieklessen, en hoe je ze eenvoudig kunt verzamelen en tonen op je website. We geven je ook tips om reviews te gebruiken om je muzieklessen te verbeteren en je klanttevredenheid te verhogen.

Waarom zijn reviews belangrijk voor je muzieklessen?

Reviews hebben veel voordelen voor je muzieklessen, zowel voor jou als voor je leerlingen en achterban. Hier zijn enkele redenen waarom reviews belangrijk zijn voor je muzieklessen:

 • Reviews vergroten je online reputatie en zichtbaarheid. Uit onderzoek blijkt dat 88% van de consumenten online reviews vertrouwt net zo veel als persoonlijke aanbevelingen. Bovendien kunnen reviews je ranking in Google verbeteren, vooral als je een Google Mijn Bedrijfspagina hebt. Door reviews te verzamelen en te tonen, laat je zien dat je een betrouwbare en kwalitatieve muziekdocent bent, die veel tevreden klanten heeft.
 • Reviews verhogen je conversie en omzet. Reviews kunnen potentiële leerlingen overtuigen om voor jou te kiezen als muziekdocent. Uit onderzoek blijkt dat reviews de conversie met 270% kunnen verhogen. Bovendien kunnen reviews de omzet verhogen door de klantwaarde te verhogen. Uit onderzoek blijkt dat klanten die reviews lezen 11% meer uitgeven dan klanten die dat niet doen.
 • Reviews verbeteren je klanttevredenheid en loyaliteit. Reviews zijn een goede manier om de tevredenheid en loyaliteit van je leerlingen en achterban te meten en te vergroten. Door reviews te vragen, laat je zien dat je de mening en ervaring van je klanten waardeert en dat je openstaat voor feedback en verbetering. Dit kan leiden tot meer vertrouwen, betrokkenheid en mond-tot-mondreclame.
 • Reviews helpen je je muzieklessen te verbeteren. Reviews geven je waardevolle inzichten in de wensen, behoeften en verwachtingen van je leerlingen en achterban. Door reviews te analyseren, kun je ontdekken wat je goed doet, wat je kunt verbeteren en wat je kunt toevoegen aan je muzieklessen. Zo kun je je muzieklessen aanpassen aan je doelgroep en je onderscheiden van je concurrenten.

Hoe kun je reviews verzamelen voor je muzieklessen?

Reviews verzamelen voor je muzieklessen is heel makkelijk, als je de volgende stappen volgt:

 • Vraag je leerlingen en achterban om reviews. Dit kun je doen na elke les, via een e-mail, via een sms, via een telefoontje, via een briefkaart of via een QR-code. Je kunt ook een link naar je reviewpagina op je website, social media of visitekaartje zetten.
 • Koop een Review kaart met UFC chip, om het zetten van een review te eenvoudiger te maken. Je plaatst de kaart tegen de telefoon van je leerling en zo kan hij of zij gelijk een review geven
 • Gebruik deze link om je reviews te verzamelen: https://g.page/r/CZHdA9bU_kzzEBM/review. Deze link stuurt je klanten direct naar je Google Mijn Bedrijfspagina, waar ze een review kunnen achterlaten. Zo maak je het voor je klanten makkelijker en sneller om een review te schrijven.
 • Vraag je klanten om in ieder geval hun voor- en achternaam te noemen in hun review. Zo kunnen we hun review automatisch koppelen aan je biowidget op je website. Je biowidget is een klein venster op je website, waar je jezelf en je muzieklessen kunt presenteren en promoten. Door je reviews aan je biowidget te koppelen, laat je zien dat je veel tevreden klanten hebt en dat je een goede muziekdocent bent.

NFC Review verzamelkaart

Hoe kun je reviews gebruiken om je muzieklessen te verbeteren?

Reviews zijn niet alleen een manier om je muzieklessen te promoten, maar ook een manier om je muzieklessen te verbeteren. Reviews geven je waardevolle feedback, die je kunt gebruiken om je muzieklessen te verbeteren. Hier zijn enkele tips om reviews te gebruiken om je muzieklessen te verbeteren:

 • Reageer op je reviews. Bedank je klanten voor hun review, complimenteer ze voor hun prestaties, beantwoord hun vragen, los hun problemen op, vraag om meer feedback of nodig ze uit voor een volgende les. Zo laat je zien dat je je klanten waardeert, dat je hun feedback serieus neemt en dat je bereid bent om je muzieklessen te verbeteren.
 • Analyseer je reviews. Kijk naar de gemiddelde score, het aantal reviews, de positieve en negatieve punten, de suggesties en de vragen van je klanten. Zo kun je ontdekken wat je goed doet, wat je kunt verbeteren en wat je kunt toevoegen aan je muzieklessen. Maak een actieplan om je muzieklessen te verbeteren op basis van je reviews.
 • Deel je reviews met je collega’s. Vraag om feedback, tips en advies van je collega-muziekdocenten. Leer van hun ervaringen, successen en fouten. Wissel ideeën en best practices uit. Zo kun je je muzieklessen verrijken en vernieuwen met de kennis en kunde van je collega’s

Discussie

Leave A Comment

Docenten omgeving

Deze omgeving is alleen zichtbaar voor onze muziekdocenten. Ben je al docent bij Major 7 Music Teachers? Log dan eerst in om deze pagina’s te bekijken.
Ben je geen docent, ga dan terug naar onze webshop of homepagina

Music Teachers only kluis