Published On: 15.02.2024Categories: Docenten berichtenViews: 283,1 min readTags: , ,

Hoe je je zichtbaarheid en reputatie als muziekdocent kunt vergroten met Facebook

Heb je je ooit afgevraagd hoe je meer leerlingen kunt krijgen als muziekdocent? Hoe je je kunt onderscheiden van de concurrentie en je kunt laten zien als een expert in je vakgebied? Hoe je je kunt verbinden met je collega’s en je kunt leren van elkaar? 

In deze blogpost ga ik je een eenvoudige, maar effectieve manier laten zien om je zichtbaarheid en reputatie als muziekdocent te vergroten, met behulp van Facebook. Facebook is een van de meest populaire en krachtige sociale media platforms ter wereld, met meer dan 2,8 miljard actieve gebruikers per maand. Het is ook een geweldig hulpmiddel om je kennis, ervaringen en tips te delen met je potentiële klanten en je netwerk. 

 

Vergroten bereik facebook

Maar hoe kun je Facebook optimaal gebruiken om je doelgroep te bereiken en te inspireren? Het antwoord is simpel: door je posts te delen. Door je posts te delen, kun je je bereik en betrokkenheid vergroten, je netwerk uitbreiden en je expertise laten zien. En het beste van alles: het kost je niets! 

 

Om je te laten zien hoeveel verschil het delen van je posts kan maken, heb ik een kort filmpje gemaakt, waarin ik twee voorbeelden van posts laat zien die ik onlangs heb geplaatst op de Facebook-pagina van Major7 Music Teachers. De ene post is van Tal, een trompetdocent in Amsterdam, en de andere is van Ana, een pianodocente in Amersfoort. Bekijk het filmpje hieronder en zie het verschil zelf. 

Video Nederlands

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Video Engels

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Zoals je kunt zien, heeft de post van Ana een veel hoger bereik en betrokkenheid dan die van Tal, en dat komt vooral door het aantal deelacties. De post van Tal heeft 83 mensen bereikt, en 0 deelacties gekregen. De post van Ana heeft 355 mensen bereikt, en 7 deelacties gekregen.

Waarom is dat zo belangrijk? Omdat elke keer dat iemand je post deelt, je post wordt gezien door al zijn of haar vrienden en volgers. Dat betekent dat je potentiële doelgroep enorm toeneemt, zonder dat je daarvoor hoeft te betalen. Bovendien, als iemand je post deelt, betekent dat dat hij of zij je post waardeert en vertrouwt, en dat geeft een positief signaal aan anderen.

Stel je nu eens voor dat niet alleen Ana, maar alle 80 docenten van Major7 Music Teachers hun posts zouden delen op Facebook. Hoeveel meer mensen zouden we dan kunnen bereiken en inspireren? Om je een idee te geven, heb ik een vergelijking gemaakt tussen het delen van posts en het plaatsen van betaalde advertenties op Facebook. Zie de tabel hieronder.

Methode Kosten Bereik
Delen van Posts €0 120000
Plaatsen van Advertenties €800 80000

Deze tabel laat zien dat als we allemaal onze posts zouden delen, we veel meer mensen zouden kunnen bereiken, zonder een cent uit te geven. Laten we aannemen dat elke docent gemiddeld 300 vrienden en volgers heeft op Facebook, en dat elke post gemiddeld 5 keer wordt gedeeld. Dat betekent dat elke post ongeveer 1500 mensen zou kunnen bereiken (300 x 5). Als we dat vermenigvuldigen met 80 posts, komen we op een totaal van 120.000 mensen. Dat is ongeveer 50% meer dan met advertenties!

Zoals je kunt zien, kan het delen van je posts op Facebook een enorm verschil maken voor je zichtbaarheid en reputatie als muziekdocent. Het is een eenvoudige, maar effectieve manier om je netwerk uit te breiden, je expertise te laten zien en meer leerlingen te krijgen.

Daarom wil ik je aanmoedigen om je posts te delen op Facebook of andere sociale media, en om ook de posts van je collega’s te delen. Zo helpen we elkaar om te groeien en te bloeien als muziekdocenten. Laten we samen de wereld vullen met muziek!

Heb je vragen of opmerkingen over het delen van je posts op Facebook? Laat het me weten in de reacties hieronder. Ik hoor graag van je!

Discussie

Leave A Comment

Docenten omgeving

Deze omgeving is alleen zichtbaar voor onze muziekdocenten. Ben je al docent bij Major 7 Music Teachers? Log dan eerst in om deze pagina’s te bekijken.
Ben je geen docent, ga dan terug naar onze webshop of homepagina

Music Teachers only kluis