Published On: 25.06.20235 min readViews: 368Categories: NieuwsTags: ,

Bekijk hier de terugblik van de graadexamens 2023 van  drie geslaagde leerlingen zijn Mischa Oubrie, Ada van der Leeden en Lasse Verstijnen. Mischa en Ada deden mee aan het graad 2 piano examen, terwijl Lasse het graad 1 piano examen aflegde. Ze zijn alledrie enthousiaste en gemotiveerde leerlingen die al jaren les krijgen van Sjaak Lammers, een ervaren jazz pianist en docent bij Major7 Music Teachers.

Wie zijn de geslaagde leerlingen?

De drie geslaagde leerlingen zijn Mischa Oubrie, Ada van der Leeden en Lasse Verstijnen. Mischa en Ada deden mee aan het graad 2 piano examen, terwijl Lasse het graad 1 piano examen aflegde. Ze zijn alledrie enthousiaste en gemotiveerde leerlingen die al jaren les krijgen van Sjaak Lammers, een ervaren jazz pianist en oprichter van Major7 Music Teachers.

Mischa Oubrie

Mischa Oubrie is een volwassen leerling die al sinds zijn jeugd piano speelt. Hij wilde graag zijn techniek en muzikaliteit verbeteren en besloot daarom om zich in te schrijven voor het graad 1 piano examen. Hij speelde drie stukken uit verschillende stijlen: een Hallelujah van Leonard Cohen , de ballad Can you feel the love tonight  van Elton John en een Tattooed Heart van Ariane Grande. Hij kreeg veel complimenten van de examinator voor zijn expressie en muziekheoretisch inzicht.

Mischa Oubrie eindexamen

Lasse Verstijnen

Lasse Verstijnen is een jonge leerling die pas twee jaar geleden begon met pianolessen. Hij is gek op jazz en popmuziek en wilde graag zijn creativiteit en improvisatievermogen ontwikkelen. Hij schreef zich in voor het graad 1 piano examen en speelde drie stukken uit verschillende genres: een ballad van John Lennon, Tattoed Heart van en een soulnummer van Marvin Gaye. Hij kreeg veel waardering van de examinator voor zijn originaliteit en swing.

Lasse met graadexamen 1

Ada van der Leeden

Ada van der Leeden is een jonge leerlinge die zelf piano leerde spelen maar uiteindelijk toch op muziekles ging om verder te groeien. Ze houdt van allerlei soorten muziek en wilde graag haar kennis en vaardigheden uitbreiden. Ze schreef zich in voor het graad 2 piano examen en speelde drie stukken uit verschillende stijlen: een up-tempo stuk This is Me van the Greatest Showman, Roar van Katy Perry en het swingende nummer Pink Panther. Ze kreeg veel lof van de examinators voor haar  dynamiek en timing.

Ada graadexamen 2 2023

Hoe ging het graad examen piano?

Het graad examen piano bestaat uit drie onderdelen: voorspelen, theorie en gehoor. De leerlingen moeten drie stukken voorspelen uit verschillende stijlen, die ze zelf mogen kiezen of die ze samen met hun docent hebben voorbereid. De stukken moeten passen bij het niveau van de graad waarvoor ze examen doen. De leerlingen worden beoordeeld op hun technische beheersing, muzikale interpretatie en presentatie.

Daarnaast moeten de leerlingen ook een theorie-examen afleggen, waarin ze vragen krijgen over muzieknotatie, toonladders, akkoorden, intervallen en ritmes. De vragen zijn afgestemd op het niveau van de graad waarvoor ze examen doen. De leerlingen moeten laten zien dat ze de basisbegrippen van de muziektheorie begrijpen en kunnen toepassen.

Tot slot moeten de leerlingen ook een gehoor-examen afleggen, waarin ze verschillende luisteroefeningen krijgen. Ze moeten bijvoorbeeld melodieën nazingen of naspelen, akkoorden herkennen, ritmes klappen of noteren, of fouten ontdekken in een muziekfragment. De oefeningen zijn aangepast aan het niveau van de graad waarvoor ze examen doen. De leerlingen moeten laten zien dat ze een goed muzikaal gehoor hebben en muziek kunnen analyseren.

De leerlingen krijgen na afloop van het examen een cijfer voor elk onderdeel en een gemiddeld cijfer voor het geheel. Ze moeten minimaal een 5,5 halen om te slagen. Als ze slagen, krijgen ze ook een officieel certificaat van Major7 Music Teachers, waarop hun naam, graad, instrument en cijfer staan vermeld.

Wat zijn de voordelen van muziekexamens?

Muziekexamens zijn een goede manier om je muzikale ontwikkeling te stimuleren en te meten. Ze geven je een duidelijk doel om naartoe te werken en een uitdaging om jezelf te overtreffen. Ze helpen je ook om je repertoire uit te breiden, je theoriekennis te vergroten en je gehoor te trainen. Bovendien krijg je waardevolle feedback van een onafhankelijke examinator, die je kan helpen om je sterke en zwakke punten te ontdekken en te verbeteren.

Muziekexamens zijn ook een mooie manier om je muzikale prestaties te erkennen en te belonen. Je kunt trots zijn op jezelf als je slaagt voor een examen en je kunt je certificaat laten zien aan je familie, vrienden en docent. Je kunt ook je certificaat gebruiken als bewijs van je muzikale niveau als je bijvoorbeeld wilt deelnemen aan een wedstrijd, auditie of optreden.

Hoe kun je inschrijven voor muziekexamens bij Major7?

Als je ook wilt meedoen aan de muziekexamens van Major7 Music Teachers, dan kun je je heel eenvoudig inschrijven via onze website. Je kunt kiezen uit verschillende instrumenten en stijlen, van piano tot gitaar, van klassiek tot jazz. Je kunt ook kiezen uit verschillende graden, van 1 tot 8, afhankelijk van je niveau en ambitie.

Je kunt je inschrijven voor een examen op elk moment van het jaar, maar houd er rekening mee dat de examens twee keer per jaar worden afgenomen: in juni en in december. Je moet je uiterlijk twee maanden voor de examendatum inschrijven om verzekerd te zijn van een plekje. Je krijgt dan een bevestiging van je inschrijving en alle praktische informatie over het examen.

Je betaalt eenmalig een inschrijfgeld voor het examen, dat afhankelijk is van de graad waarvoor je examen doet. Het inschrijfgeld is inclusief het certificaat dat je krijgt als je slaagt. Je kunt het inschrijfgeld online betalen via iDeal of creditcard.

Ben je ook geïnspireerd door het succes van deze leerlingen en wil je je muzikale vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Schrijf je dan nu in voor een muziekexamen bij Major7 Music Teachers. Je krijgt professionele begeleiding, feedback en een officieel certificaat na het behalen van je examen. Klik hier om meer te weten te komen over de muziekexamens en om je in te schrijven

Overzicht

Over de auteur

Sjaak Lammers
Ik ben Sjaak Lammers. Oprichter van Major7 Music Teachers en jazzpianist en pianodocent. Ik schrijf regelmatig artikelen over muziekles op de site. Klik hier om ons team te bekijken.

Schrijf je vandaag nog in

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief alle nieuws en artikelen direct in je inbox te ontvangen

Discussie

Leave A Comment

Deel dit verhaal, kies je platform!