Guido van de Wijdeven

Ga naar lessen Jazz drums
Ga naar lessen Pop drums

Guido van de Wijdeven

DRUMS Zeeland

Guido van de Wijdeven is een veelzijdig drummer en geeft drumles in verschillende stijlen en niveaus. Naast drums geeft hij ook slagwerk, trompet les en bandcoaching. Guido heeft ervaring bij The Rockschool in Leiden en bij Het Muziekpand in Berkel en Rodenrijs. Tegenwoordig is de alleskunner woonachtig in Kamperland “Blijf bij wat je zelf te gek vindt…sta open voor andere ideeën of stijlen…onafhankelijk van het instrument dat je zelf speelt..”

Waarom ben je docent geworden?

Ik ben docent geworden omdat ik het leuk en heel belangrijk vind om opgedane kennis over te dragen aan jongere generaties. Ook heb zelf veel goeie herinneringen aan mijn eerste drumdocenten (Tjaco Oostdijk, Chris Strik). Daarom wil ik heel graag de energie en die ik heb meegekregen overdragen aan de nieuwe generatie.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie uit het dagelijks leven.. overal zit muziek in, in alles… en natuurlijk goede muziek! Ik luister de laatste tijd heel veel naar Jacob Collier, echt een held van me, ook al is hij jonger dan ik ;-)….

Waar geef je graag les?

Het liefst geef ik op een voor ons beide onbekende locatie les.. thuis lesgeven vind ik wel OK omdat ik in mijn eigen omgeving zit, maar tegelijkertijd is het in je eigen omgeving zitten weinig uitdagend. Natuurlijk geef ik het liefst les op een inspirerende plek. Dat kan voor mij ook bij de leerling thuis zijn. Als extra service geef ik daarom ook les bij de leerlingen thuis als zij een drumstel hebben staan. Ik kan op afspraak les aan huis geven in Noord-Beveland, Zuid-Beveland, Walcheren en Schouwen-Duiveland

Wat is het belangrijkste wat je wilt meegeven aan uw leerlingen

Het belangrijkste wat ik mee wil geven is plezier maken als je muziek maakt. Vanzelfsprekend is techniek belangrijk maar niet zo belangrijk dat het het plezier in de les daardoor verminderd wordt. Het liefst maak ik kids enthousiast door middel van de muziek waar zij zelf van houden. Daarom zal iedere anders zijn.

Blijf bij wat je zelf te gek vind. En wees open voor andere ideeën of stijlen. Dit is onafhankelijk van het instrument dat je zelf speelt. Leer drieklanken op de piano! Helpt enorm.. en omkeringen als het lukt ;-) (ik zie als trompettist altijd een klavier voor me als ik improviseer)

Cursussen:

Je kunt bij mij Jazz en Pop Lessen volgen. Je kunt 1 of meerdere lessen bestellen en dan kunnen we in ons leerlingen portaal jouw lessen indelen

De lessen

  • De starter lessen duren 20 minuten zijn geschikt als proefles. Je bepaalt zelf hoeveel lessen je inkoopt
  • De student lessen duren 30 minuten
  • De proles is voor gevorderden