Ontdek welk muziekinstrument bij jou past met onze kieswijzer

Op deze pagina kun je een korte vragenlijst invullen die je helpt om een muziekinstrument te kiezen dat aansluit bij je favoriete genre, persoonlijkheid, voorkeuren en doelen. Aan het einde van de vragenlijst krijg je een persoonlijk advies van onze muziekdocenten. Doe nu de kieswijzer en vind jouw ideale muziekinstrument!

“Ik wist niet welk instrument ik wilde leren spelen, maar dankzij de kieswijzer van Major7 Music Teachers heb ik ontdekt dat de piano perfect bij mij past. Ik heb nu al een paar lessen gehad en ik vind het geweldig. De docent is heel geduldig en enthousiast en ik leer elke keer iets nieuws. Ik raad Major7 Music Teachers aan iedereen aan die muziek wil leren spelen.”

Bernard DaamenBernard Daamen, Piano

De kieswijzer van Major7 Music Teachers heeft me geholpen om mijn passie voor de gitaar te ontdekken. Ik had nog nooit een instrument gespeeld, maar na de kieswijzer heb ik me meteen aangemeld voor een proefles. Het was zo leuk en leerzaam dat ik meteen een pakket van 10 lessen heb gekocht. De docent is heel professioneel en vriendelijk en hij past de lessen aan mijn niveau en tempo aan. Ik ben heel blij met mijn keuze en ik kan niet wachten om meer te leren.

Saskia Edens, Gitaar

Ik wilde al heel lang een instrument leren spelen, maar ik wist niet waar ik moest beginnen. Toen kwam ik de kieswijzer van Major7 Music Teachers tegen en ik besloot het eens te proberen. Het was heel makkelijk en leuk om de vragen te beantwoorden en ik kreeg een persoonlijk advies voor de saxofoon. Ik was meteen enthousiast en ik heb me ingeschreven voor een muziekles. De docent is heel kundig en gezellig en hij leert me alles wat ik moet weten over de saxofoon. Ik geniet enorm van de lessen en ik merk dat ik steeds beter word.

Leon VaderLeon Vader, Saxofoon

Frequently Asked Questions

De kieswijzer is een online vragenlijst die je helpt om een muziekinstrument te kiezen dat bij je past. Je hoeft alleen maar een paar vragen te beantwoorden over je persoonlijkheid, voorkeuren en doelen. Aan het einde van de vragenlijst krijg je een persoonlijk advies over welk instrument het beste bij je past.

De kieswijzer duurt ongeveer 5 minuten om in te vullen. Je kunt de kieswijzer op elk moment starten en stoppen en later verder gaan.

De kieswijzer is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en jarenlange ervaring van onze muziekdocenten. De kieswijzer houdt rekening met verschillende factoren, zoals je persoonlijkheidstype, je voorkeur voor genres en muzieksmaak. De kieswijzer geeft je een indicatie van welk instrument het beste bij je past, maar het is geen definitief oordeel. Je kunt altijd meerdere instrumenten proberen of wisselen als je dat wilt.

De kieswijzer is helemaal gratis en vrijblijvend. Je hoeft niets te betalen of te registreren om de kieswijzer te doen. Je kunt de kieswijzer zo vaak doen als je wilt.

Na de kieswijzer krijg je een persoonlijk advies over welk instrument het beste bij je past. Je kunt ook meer informatie lezen over het instrument, zoals de geschiedenis, de kenmerken, de voordelen en de uitdagingen. En als je enthousiast bent over het instrument, kun je je meteen aanmelden voor een proefles of gelijk meerdere lessen bestellen

Je kunt je heel eenvoudig aanmelden voor een proefles bij Major7 Music Teachers.  Je hoeft alleen maar op de knop te klikkendie je ziet na de kieswijzer of op onze website. Je wordt dan doorgestuurd naar de muziekles die jij wilt volgend, waar je één of meerdere lessen of proefles kunt bestellen. Als er geen docent is in jouw omgeving zoeken we een docent bij jou in de buurt.