Adrian Moncada

Docent Profiel

Mike Meurs

Overzicht

Mike Meurs is een veelzijdige en getalenteerde filmcomponist die gespecialiseerd is in het schrijven van muziek voor film en media. Hij is geboren en getogen in Nijmegen en heeft al van jongs af aan een passie voor film en muziek. Hij begon op twaalfjarige leeftijd piano te spelen en ontwikkelde al snel zijn eigen composities. Op zestienjarige leeftijd besloot hij zich volledig te richten op het componeren voor film, zijn ware roeping.

Mike heeft gestudeerd aan de musicube academy in Bonn, Duitsland, waar hij het certificaat ‘Film Scoring and Production’ behaalde. Daarna volgde hij een bacheloropleiding ‘Compositie voor Film en Theater’ aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, waar hij in 2020 afstudeerde met een 8. Tijdens zijn studie liep hij stage bij film- en trailercomponist Joep Sporck in Los Angeles, Verenigde Staten. Vanaf september 2021 studeert hij voor een masteropleiding aan het Royal College of Music in Londen, Verenigd Koninkrijk, als RCM Scholar.

Mike heeft muziek voor film en media gecomponeerd en geproduceerd voor verschillende fictie- en non-fictiefilms, waarbij hij heeft samengewerkt met regisseurs uit Los Angeles, Chicago, New York City, Edinburgh, Sofia en Utrecht. Naast film componeert hij ook muziek voor dans en theater, en af en toe ook autonome stukken. Zijn muziek is uitgevoerd door geweldige musici als Orkest de Ereprijs en het Matangi Quartet.

Mike’s muziekstijl is fantasierijk, licht melancholisch, verhalend en bevat vaak melodische elementen. Zijn muziek past het best bij animatiefilms en films met een romantisch tintje. Hij schrijft graag in klassieke orkestrale setting, maar staat open voor elke muzikale uitdaging.

Mike heeft verschillende prijzen en nominaties ontvangen voor zijn werk, waaronder de Buma Music in Media Award 2021 in de categorie ‘Short Film’ voor zijn score voor ‘Margin of Terror’. Hij is ook genomineerd geweest voor de Crystal Pine Awards van het International Sound & Film Music Festival (ISFMF) en het Feel the Reel International Film Festival.

Contactformulier