Adrian Moncada

Docent Profiel

Leah Plave

Overzicht

Leer cello spelen met Leah Plave, een gepassioneerde en veelzijdige cellodocente. Leah Plave is een Amerikaanse celliste die momenteel in Den Haag woont.

Ze heeft een brede ervaring als kamermusicus en soliste in Noord-Amerika en Oost-Europa. Ze heeft een bijzondere interesse voor historische muziek en speelt naast de cello ook op barokcello.

Over Leah

Over Leah Leah begon op achtjarige leeftijd met cello spelen en studeerde aan de University of Cincinnati College-Conservatory of Music, waar ze les kreeg van de internationaal bekende cellist Yehuda Hanani. Ze voltooide ook een deel van haar studie in Boedapest, Hongarije, aan de Franz Liszt Academy of Music, onder leiding van Csaba Onczay. Daar richtte ze verschillende kamermuziekensembles op, die studeerden met vooraanstaande artiesten zoals Miklós Perényi en András Keller. Leah trad op met haar pianotrio, Trio Ipanema, en een strijkkwartet met gasten, op unieke locaties zoals Müpa’s Glass Hall, het Béla Bartók Memorial House en het Budapest Museum of Music History.

Leah heeft deelgenomen aan diverse masterclasses en wedstrijden en heeft verschillende prijzen gewonnen. Ze treedt regelmatig op als soliste en kamermusicus in binnen- en buitenland. In 2021 bracht ze een nieuwe opname uit van Henriette Bosmans’ (1895-1952) complete werken voor cello en piano, samen met pianist Dr. Dan Sato.

Evenementen Leah

Ben je benieuwd naar haar evenementen en concerten? Klik dan hier.

Leah als docent Cello

Leah geeft ook graag les aan cellisten van alle niveaus en leeftijden. Ze heeft sinds 2008 een privéstudio en heeft lesgegeven aan muziekprogramma’s voor jongeren in Washington, D.C. en Cincinnati. Ze was ook docent aan het Manchester Music Festival’s “Music Discovery Week” en het McGill Conservatory of Music. Leah spreekt vloeiend Engels en Frans en leert momenteel Nederlands. Ze houdt van wandelen, fietsen en bakken in haar vrije tijd.

Een greep uit de lessen van Leah Cello:

  • van beginners tot vergevorderden Barokcello: van beginners tot gevorderden
  • Viola da gamba: van beginners tot gevorderden

Klik hier om al haar lessen te bekijken en te selecteren.

Afhankelijk van je interesses en doelen kunnen we de lessen aanpassen aan jouw behoeften. In de lessen besteed ik aandacht aan een balans tussen muzikale expressie en techniek, en zorg ik voor een ontspannen en stimulerende sfeer voor het verbeteren van je muzikale vaardigheden. De lessen voor kinderen worden op een speelse manier gegeven, en ik maak gebruik van een lesmethode als ook van spelletjes en oefeningen die passen bij de leerling.

Bij meerdere interesses kunnen we het er ook altijd over hebben hoe we dit kunnen combineren in de lessen. In de lessen integreer ik een balans tussen muzikale expressie en techniek, en zorg ik voor een plezierige sfeer voor het verbeteren van je muzikale vaardigheden. De lessen voor kinderen worden op een speelse manier gegeven, en ik maak gebruik van een lesmethode als ook van spelletjes en oefeningen die passen bij de leerling.

Als je de Cello leert spelen bij Leah via Major7 Music Teachers, profiteer je ook van de volgende voordelen:

  • 5% korting op bladmuziek en instrumenten op onze website
  • flexibele lestijden en locaties
  • mogelijkheid om voor te bereiden op muziekexamens of conservatorium

Profiteer van de voordelen van Celloles bij Leah

Als je cello leert spelen bij Leah via Major7 Music Teachers, profiteer je ook van de volgende voordelen: 5% korting op bladmuziek en instrumenten op onze website flexibele lestijden en locaties mogelijkheid om voor te bereiden op muziekexamens of conservatorium

Leah geeft les in het Engels of Frans in Den Haag. Wil je meer weten over Leah of een proefles boeken? Neem dan snel contact op via Major7 Music Teachers! Je kunt ook direct een les naar keuze selecteren uit de opties hieronder. Wees er snel bij, want Leah heeft een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Inschrijven voor de lessen cello, barokcello is ook mogelijk Ben je klaar om te beginnen met je cello? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles via het inschrijfformulier op deze website. Je kunt ook meer informatie vinden over de lessen die Leah aanbiedt in het menu hieronder. Uiteraard kun je ook meteen lessen bestellen. Neem vandaag nog contact op met ons en ontdek de schoonheid van de cello, de barokcello en de viola da gamba

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Leslocatie

Den Haag

Celloles-Beeklaan 470 Den Haag
Beeklaan 400
2562 BL Den Haag, Zuid-Holland
Nederland
Telefoon: +31 (0) 642656540
Tweede telefoonnummer: 06-21297506
E-mail: leah@major7.nl
Prijsindicatie: $$

Maandag09:00 - 20:00
Dinsdag09:00 - 20:00
Woensdag09:00 - 20:00
Donderdag09:00 - 20:00
Vrijdag09:00 - 20:00

Gesloten

Route

Jouw locatie: Gebruik mijn huidige locatie