Adrian Moncada

Docent Profiel

Joris Holtackers

Overzicht

Wie is Joris Holtackers?

Joris Holtackers is een gepassioneerde en veelzijdige pianodocent die zijn studie heeft gevolgd aan het Utrechts Conservatorium (HKU) onder begeleiding van Bert van den Brink en Jasper van ‘t Hof. Naast zijn pianostudies heeft hij ook compositielessen gevolgd bij Henk Alkema, en heeft hij zich verdiept in studiotechniek, directie en drums. Met lof heeft hij zijn bachelordiploma behaald, waarna hij zijn studie voortzette in Utrecht en aan de Hochschule für Musik in Keulen, waar hij studeerde bij pianist John Taylor en met succes zijn masterdiploma behaalde.

Wat is zijn verhaal?

Joris is sinds zijn studie actief als pianist en pianodocent, zowel op het podium als in de studio. Hij heeft samengewerkt met diverse zangers en ensembles, variërend van klassiek tot jazz/pop/wereldmuziek. Zijn samenwerkingen omvatten ook veelvuldig optreden met Bart Soeters. Als pianist heeft hij deelgenomen aan succesvolle theatertournees van Paul Passchier en Stijn van der Loo. Daarnaast heeft Joris gewerkt als studiotechnicus en als producent/componist. Hij heeft composities op maat geschreven voor zangers en filmproducenten, waaronder Maarten Corbijn en het Vredespaleis in Den Haag. Zijn composities en arrangementen zijn bekroond met internationale prijzen, waaronder erkenning van grootheden als Steve Reich en Paul Simon.

Naast zijn uitvoerende werkzaamheden is Joris ook een gepassioneerde pianodocent. In het verleden heeft hij lesgegeven aan het conservatorium in Zwolle en Utrecht.

Wat is zijn missie als pianodocent?

Joris gelooft in de transformerende kracht van muziek. Zijn missie? Mensen uit verschillende culturen en uiteenlopende wereldbeelden samenbrengen door de universele taal van melodie, harmonie en ritme. In een tijdperk van verdeeldheid streeft hij ernaar de hiaten te overbruggen met zijn ontroerende composities.
Ook in zijn wijze van doceren houdt Joris ervan om de ogen van leerlingen te openen en te verrassen / kennis te laten maken met een grote diversiteit aan stijlen, maar ook de gemeenschappelijke kenmerken ervan.

Wat maakt hem uniek?

De unieke stijl van Joris als muziekleraar kenmerkt zich door een onuitputtelijke passie voor het overdragen van muziek. Hij biedt een persoonlijke, aanstekelijke en op maat gemaakte benadering, geïnspireerd door invloeden zoals El Sistema, Bobby McFerrin, Chick Corea en Paquito D’Rivera. Belangrijke focusgebieden zijn het creëren van een harmonieuze leeromgeving, het ontwikkelen van ritmisch fundament en harmonische kennis, en het aanmoedigen van een breder muzikaal perspectief. Joris gelooft sterk in de positieve impact van muziekonderwijs op individuen en de samenleving als geheel, en benadrukt dat muziek voor iedereen toegankelijk moet zijn. Samen spelen en groeien als groep, naast het beschouwen van muziek als een workout voor de hersenen, vormen essentiële elementen in zijn benadering.

Hoe kan hij jou helpen?

  • leerlingen zich thuis laten voelen in zeer uiteenlopende muzikale stijlen/genres, en zich bewust laten worden van de gemeenschappelijke universele kenmerken
  • opbouwen van een sterk ritmisch fundament
  • ontwikkelen van gedegen harmonische kennis en verbeelding (hulp: kwintencirkel)
  • werken aan melodische expressie; het instrument laten zingen (nadat je het fysiek ook gezongen hebt)
  • zowel oog voor kleinste details als grote lijnen
  • complexe onderwerpen op eenvoudige en toegankelijke wijze uitleggen
  • muziek niet alleen verstandelijk begrijpen maar ook doorvoelen met je lichaam (bij het voelen van ritmiek wellicht nog wel het meest belangrijk van alles)
  • open staan voor breder perspectief, compositie, productie, samenspel (aanmoedigen hiertoe!!)
  • leerlingen ook stimuleren zichzelf vaak op te nemen en zelfreflectie te trainen

YouTube Clip Electro Acoustic Studio Jam

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Pianoles in Almere - Markt 23
Markt 23
1354 Almere
Nederland
Telefoon: +31 (0) 642656540
Tweede telefoonnummer: 06-21297506
E-mail: info@major7.nl
Prijsindicatie: $$

Maandag09:00 - 13:00
Dinsdag09:00 - 14:00
Woensdag09:00 - 13:30
Donderdag09:00 - 14:30
Vrijdag15:00 - 20:00
Zaterdag09:00 - 16:00

Gesloten

Wil je ook heb je nog vragen of de muzieklessen van Major7 Music Teachers?

Ga naar de bekijk hier onze contactpagina om vragen te stellen over de les.

Route

Jouw locatie: Gebruik mijn huidige locatie

Contactformulier