Adrian Moncada

Docent Profiel

Jakub Gatěk

Overzicht

Ik ben Jakub Gatěk uit Den Haag en geef trompetles lichte muziek als docente bij Major7 Music Teachers. Ik heb mijn bachelor en Tjechië behaald en studeer in Den Haag voor mijn master jazz trompet.

Wie is Jakub?

Jakub Gatek is een professionele trompettist die trompetles geeft aan studenten van elk niveau. Hij is 26 jaar oud en studeert momenteel zijn master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij speelt trompet onder begeleiding van Rik Mol en Ray Bruinsma. Zijn belangrijkste specialiteiten zijn jazzmuziek, hedendaagse klassieke muziek, andere geïmproviseerde muziek van allerlei soorten en populaire muziek.

Wat is zijn story?

Jakub’s verhaal begon toen hij op 13-jarige leeftijd trompet begon te spelen in zijn geboortestad Přerov, Tsjechië. Hij werd al snel een belangrijk lid van een lokale brassband, waar hij op 15-jarige leeftijd de eerste trompet werd. Vanaf die leeftijd raakte hij ook serieus geïnteresseerd in jazzmuziek. In Tsjechië maakte hij deel uit van enkele van de beste orkesten, zoals Cotacha Orchestra, Jazz Dock Orchestra en PMP Ansamble. Met de laatste opende hij voor Roscoe Mitchell en Anthony Braxton, voor wie hij ook een van zijn nieuwste opera’s, Trillium X, in première bracht (ook genoemd in de New York Times).

Wat is jouw missie?

Studeren en nieuwe kennis opdoen was altijd een belangrijk deel van zijn leven. Zijn eerste jazzstudies volgde hij in Praag gedurende drie jaar, waar hij een eerste graad in muziek behaalde – associate diploma in jazz. Hij rondde zijn bachelor in jazz af aan de Janáček Academie voor Podiumkunsten (JAMU) in Brno. Tijdens zijn studie daar had hij het geluk om een heel jaar op Erasmus te gaan. Zo maakte hij kennis met het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij besloot verder te studeren na zijn afstuderen aan JAMU.

Wat maakt deze trompetdocent uniek?

Hij heeft ook ervaring met lesgeven. Hij gaf als privéleraar trompet- en bugelles, muziektheoriebasis en begeleidde mensen in jazzharmonie/arrangeren. In die tijd kreeg hij ook af en toe een lesbaan op een school als vervangend leraar voor zijn JAMU-professor Jan Přibil. Tijdens zijn studie aan JAMU werkte hij ook een jaar als studentencoördinator voor de jazzafdeling.

Voordat hij Brno verliet voor Erasmus in Den Haag, ging hij ook aan de slag bij een van de grootste Tsjechische jazzfestivals, JazzFest Brno, waar hij momenteel een podcast genaamd 32-Bar Talk presenteert. Naast podcaster werkt hij daar ook als dramaturgisch adviseur in JazzFest. Daarvoor zat hij in hun productieteam, waar hij alles deed, van het dragen van koffers met apparatuur tot het zorgen voor het welzijn van de gastmuzikanten.

Hoe kan ik Jakub jou helpen?

Waarom denkt hij dat hij een geweldig lid van het Major7 Music Teachers team zou zijn? Hij houdt van lesgeven. Hij is enthousiast en is altijd op zoek naar nieuwe projecten, nieuwe contacten en mogelijkheden om zichzelf te verbeteren. Daarnaast houdt hij van nieuwe uitdagingen houdt.

Trompetspelen en muziek draait om uitdagingen en jezelf overwinnen, dus natuurlijk denkt hij dat hij het in zich heeft om een trompet-/muziekleraar te zijn. Zo gelooft hij dan hij een vrij communicatief persoon is. Zich aanpassen aan nieuwe situaties is ook iets dat hem vrij gemakkelijk afgaat. Dit doet hij door zo hard mogelijk te werken.

Wanneer je een instrument kiest zoals een trompet, is er echt geen makkelijke manier om eromheen te werken, alleen om de klok rond te werken en de hele tijd een professionele mentaliteit te behouden.

Hij kijkt uit naar je antwoord en hoopt dat we in de toekomst kunnen samenwerken!

Voordelen:

  • 5% korting op bladmuziek en instrumenten op onze website
  • flexibele lestijden en locaties
  • mogelijkheid om voor te bereiden op muziekexamens of conservatorium

Leslocatie

Den Haag

Trompetles in Den Haag - Schlegelstraat 58
Schlegelstraat 58
2522 PN Den Haag, Zuid-Holland
Nederland
Telefoon: +31 (0) 642656540
Tweede telefoonnummer: 06-21297506
E-mail: jakub@major7.nl
Prijsindicatie: $$

Maandag16:00 - 20:00
Dinsdag16:00 - 20:00
Woensdag16:00 - 20:00
Donderdag16:00 - 20:00
Vrijdag16:00 - 20:00
Zaterdag10:00 - 14:00

Gesloten

Route

Jouw locatie: Gebruik mijn huidige locatie

Galerij

Bekijk hier de muzieklessen van Jakub Gatěk in Den Haag