Adrian Moncada

Docent Profiel

Cindy Dimmers

Overzicht

Ik ben Cindy Dimmers uit Terneuzen en geef vioolles en pianoles in Terneuzen en Middelburg. Na het spelen in enkele groepen en het lesgeven op enkele muziekscholen, is het tijd geworden om wat dichter bij huis les te geven. Met de bedoeling om meerdere mensen kennis te laten maken met muziek.

“Zie het oefenen als ontspanning, en ga rustig onderzoeken hoe iets nieuws werkt als het niet meteen lukt.”

Waarom ben je docent geworden?

Eigenlijk vind ik alles aan muziek maken leuk. Lesgeven, met anderen muziek maken, met de bedoeling om steeds nieuwe dingen bij te leren. Tijdens het lesgeven vind ik het contact met verschillende leerlingen heel erg leuk. Uiteraard heeft iedereen heeft een eigen smaak en favoriete stijl. Bovendien heeft iedereen een eigen manier van leren. Om die reden vind ik het van belang om iedereen op zijn eigen tempo zijn favoriete muziek te leren spelen. En daarnaast kennis te laten maken met nieuwe muziek.

Ook zijn er in Zeeuws Vlaanderen niet veel docenten viool.  Daarom lijkt het me leuk om in deze regio meerdere mensen kennis te laten maken met verschillende stijlen vioolmuziek. Sinds september 2021 geef ik ook op onze locatie in Middelburg vioolles

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Grote voorbeelden voor me zijn Mairead Nesbitt en Maxim Vengerov. Ook kijk ik naar het gebruik van viool bij grotere bands als bijvoorbeeld Sonata Arctica, waar de viool soms experimenteel gebruikt wordt.

In de les vind ik het fantastisch als leerlingen steeds weer nieuwe dingen te ontdekken op hun instrument, en om steeds weer met muziek bezig te zijn.

Waarom geef je graag thuis les?

Als je thuis lesgeeft krijg je het gevoel dat je elke dag mensen op visite krijgt van mensen die dezelfde interesse delen. Dit verveelt nooit. Daarnaast zijn de hulpmiddelen en de beste toetsinstrumenten in 1 ruimte. Dit maakt je zeer flexibel. Wat dat betreft is het een groot contrast met je tasje met  viool muziekboeken dat je naar alle locaties van de muziekschool moest meezeulen,

Wat is het belangrijkste wat u wilt meegeven aan uw leerlingen?

Zie het oefenen als ontspanning, en ga rustig onderzoeken hoe iets nieuws werkt als het niet meteen lukt. Oefen elke dag, maar wel op een goede manier. En bovenal, lekker veel muziek luisteren! Want het belangrijkste is dat het leuk en gezellig is.

Welke cursus of opleiding zou u nog graag geven?

Ik zou heel graag de opleiding doen tot Suzuki docent en ook zou ik graag de cursus ‘muziek op schoot’ willen leren geven.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Leslocaties Cindy

Terneuzen

Vlissingen

Vul hier je adres in voor de route naar Terneuzen

Axelsestraat 101
4243 CG Terneuzen
Prijsindicatie: $$

Dinsdag08:30 - 13:30
Vrijdag08:30 - 13:30

Marconiweg 4
4382NE Vlissingen, Zeeland
Prijsindicatie: $$

Maandag09:30 - 12:00

Vul hier je adres in voor de route naar Terneuzen

Route

Jouw locatie: Gebruik mijn huidige locatie

Vul hier je adres in voor de route Vlissingen

Route

Jouw locatie: Gebruik mijn huidige locatie