Adrian Moncada

Docent Profiel

Annemarie Koppelaar

Wil je klassiek en modern pianoles in Terneuzen of Vlissingen? Zoek dan niet verder. Mijn naam is Annemarie Koppelaar en ik ben pianodocent. Ik woon in Terneuzen, waar ik mijn eigen lespraktijk aan huis heb. Daarnaast geef ik voor Major7 Music Teachers ook les in Vlissingen.

Ik heb een diepe passie voor muziek en alles wat daarbij hoort. Het liefst zit ik achter mijn piano en geef ik mijn kennis en enthousiasme door aan anderen. Daarnaast stort ik mij met volle overgave op de organisatie van kunst en cultuur. Denk hierbij aan concerten en evenementen organiseren, musici boeken, radiouitzendingen voorbereiden… voor mij is geen project te groots. Muziek in al haar facetten, daar sta ik voor!

Locaties

Lesgeven deed ik al toen ik nog maar net op het conservatorium zat. Dat begon met jaarlijkse groepscursussen blokfluitles en AMV bij de Maaslandse Harmonie. Later werkte ik als invaldocent bij de SKVR in Rotterdam en als pianodocent bij Muziekvereniging Crescendo in Sliedrecht. Sinds december vorig jaar heb ik een mooie lichte lesruimte aan huis waar ik ontzettend blij mee ben. Lekker pianospelen en lesgeven in Terneuzen zonder dat ik de deur uit hoef! Daarnaast geef ik ook les in Vlissingen in samenwerking met jazzpianodocent Sjaak Lammers.

Pianobegeleiding

Ook begeleiden is één van mijn passies. Ik vind het echt ontzettend gaaf om koren en musici naar een hoger plan te kunnen tillen door mijn pianospel. Zo ben ik iedere maand te vinden in de PKN gemeente in Axel, waar ik samen met gemeenteleden de muzikale begeleiding voor mijn rekening neem. Ook nam ik deel aan het tv-programma Geloof in Zeeland, dat speciaal tijdens de eerste lockdown werd gemaakt door Omroep Zeeland.

Overige studies naast conservatorium

Naast mijn werk als muziekdocent en begeleidend pianist, werk ik ook graag als organisator van kunst en cultuur. In 2019 rondde ik mijn masterstudie Applied Musicology af in Utrecht. Daar werd ik opgeleid als deskundige op het gebied van artist management, programmering en muzikale infrastructuur. Ik volgde keuzevakken jazz, journalistiek en filmmuziek en leerde de wereld van cultuursubsidie kennen via een minor kunstbeleid en -management.

Overige werkzaamheden

In het kader van mijn studie werkte ik onder andere bij Concertgebouw Brugge. Ik schreef presentatieteksten voor het programma De Klassieken op NPO Radio 4, en mocht als vertegenwoordiger van het ministerie van OCW mee op werkbezoek in Vlaanderen, samen met voormalig minister van cultuur Jet Bussemaker. Zo ontdekte ik dat muziek zoveel meer is dan alleen spelen en lesgeven.

In het weekend ben ik vaak te vinden bij Porgy en Bess in Terneuzen. Iedereen die regelmatig naar een concert of lezing gaat, zal mij inmiddels wel herkennen als “de dame van het licht en geluid.” In dat geval niet met een lange jurk en opgestoken haren achter de piano, maar in jeans en shirt kabelspaghetti uit de knoop halen en genieten van andere musici.

Wil je piano leren spelen of je vaardigheden verbeteren? Schrijf je dan nu in voor een pianoles bij Annemarie Koppelaar! Je zult er veel van leren en genieten!

Terneuzen

Pianoles Terneuzen – Oude Vaart 80

Oude Vaart 80
4537 CB Terneuzen
Telefoon: +31 (0) 642656540
Tweede telefoonnummer: 06-21297506
Prijsindicatie: $$

Dinsdag10:00 - 20:00
Donderdag10:00 - 21:00

gesloten

Vlissingen

Marconiweg 4
4382 NE Vlissingen
Telefoon: +31 (0) 642656540
Tweede telefoonnummer: 06-21297506
Prijsindicatie: $$

Dinsdag13:00 - 20:00

gesloten

Route

Jouw locatie: Gebruik mijn huidige locatie

Route

Jouw locatie: Gebruik mijn huidige locatie