Adrian Moncada

Docent Profiel

Anna Choi

  • Bandoneonist Anna Choi: Mijn specialisatie, achtergrond en inspiratie Ik ben Anna Choi, een bandoneonist uit Seoul, de Republiek Korea. Ik heb een achtergrond in zowel muziek als literatuur. Ik ben gespecialiseerd in Argentijnse Tango, maar ik speel ook graag andere genres met de bandoneon.

Ik ben op 4-jarige leeftijd begonnen met klassieke piano en heb het 11 jaar voortgezet. Daarna nam ik een pauze van het leren van muziek om me te concentreren op academische studie. Ik ging naar de Ewha Womans ’University en studeerde Koreaanse taal en literatuur.

Na mijn afstuderen ben ik begonnen met het leren van de bandoneon als hobby. Ik werd meteen verliefd op zijn timbre, dat erg melancholisch en uniek is. Daardoor nam ik weer een omweg naar muziek. Daarom ben ik in 2018 naar Rotterdam verhuisd en ben ik aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten begonnen aan mijn tweede bachelor Tangomuziek.

Ik haal inspiratie uit een verhaal en de schoonheid die er achter de sluier van ligt. Literatuur, muziek, film, schilderkunst en zelfs een gesprek binnen mensen zijn allemaal verschillende vormen van verhalen vertellen. Als we onszelf openen en dichter bij de verhalen van anderen komen, kunnen we de schoonheid van binnen ontdekken. Ik geloof dat verhalen alle grenzen overschrijden en ons helpen verschillen te begrijpen. Verhalen delen is dus dé manier om inspiratie op te doen.

  • Waarom ik bandoneonles geef De bandoneon wordt vanwege zijn complexiteit vaak een van de moeilijkste instrumenten genoemd om te leren. Daarom geven mensen het op nadat ze 3 maanden hebben geprobeerd het instrument te leren. Maar we kunnen het geen mislukking noemen. Het is gewoon dat studenten een leraar nodig hebben die de moeilijkheid en de mogelijkheden van het instrument begrijpt en die studenten kan begeleiden om niet op te geven.

Ik herinner me mijn eerste jaar met de bandoneon. Het gaf zowel veel vreugde als frustratie. Ik moest meer dan een uur besteden om 4 maten van een eenvoudig stuk te spelen. Het was zo ontmoedigend, maar ik gaf niet op omdat mijn leraar me met heel zijn hart aanmoedigde. Daarom kon ik begrijpen hoe de vrucht van het spelen van muziek op bandoneon onmetelijk zalig is. Het is duidelijk dat bandoneon moeilijk is, maar uitdagingen kunnen een motivatie zijn. Ik wil de vreugde van de uitdaging aan studenten uitdragen, zoals mijn leraar mij deed. Dat is de reden dat ik leraar werd.

Muziekinstrumenten leren is een persoonlijke ervaring. Zoals we vaak zeggen dat muziek een taal is, betekent het leren van instrumenten het leren van de muzikale taal, die een potentieel medium zal zijn om hun eigen verhaal te vertellen. Het is veeleisend en vereist veel inspanning, net als bij het leren van een andere taal. Daarom wil ik me concentreren op elke student, luisteren naar hun eigen behoeften, moeilijkheden en motivatie geven. Op die manier kunnen ze het ondanks de moeilijkheden beter leren. Daarom geef ik graag privélessen.

  • Welke cursus ik nog wil geven De bandoneon is het kerninstrument in de tangomuziek en zijn technieken hebben zich ontwikkeld binnen dit specifieke muzikale genre. Het betekent echter niet dat de bandoneon alleen voor de tango is. Je kunt het spelen voor klassiek, pop, jazz of andere genres met de bandoneon.

Dus in de les kan ik verschillende stijlen ontdekken met studenten. Ik speel graag Bach-koralen en improvisatie op mijn instrument.

Wil je meer weten over mij of mijn muziek? Bekijk dan hier mijn youtube video

Wil je leren hoe je de bandoneon kunt spelen of je vaardigheden verbeteren? Boek vandaag nog een privéles met mij en krijg je eerste proefles gratis! Klik hier voor jouw gratis proefles code.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Leslocaties

Bandoneonles Rotterdam - 's-Gravendijkwal 5B
's-Gravendijkwal 5B
3021 EA Rotterdam, Zuid-Holland
Nederland
Telefoon: +31 (0) 642656540
Tweede telefoonnummer: 06-21297506
Prijsindicatie: $$

Maandag18:00 - 20:00
Donderdag18:00 - 20:00
Vrijdag09:00 - 20:00
Zaterdag09:00 - 16:00
Zondag09:00 - 16:00

Gesloten

Route

Jouw locatie: Gebruik mijn huidige locatie