Adrian Moncada

Docent Profiel

Andrea Leone

Leer Saxofoon spelen of piano met Andre Leone, een gepassioneerde en veelzijdige klarinetdocent. Andrea Leone is een Italiaanse saxofonist die momenteel in Rotterdam woont.

Over Andrea

Hallo, mijn naam is Andrea Leone. Ik ben een professionele saxofonist die in Rotterdam woont.

Ik geef les aan leerlingen die saxofoon willen leren spelen of hulp nodig hebben om een betere saxofonist te worden. Ik speel al 16 jaar klarinet en heb meer dan 8 jaar ervaring met lesgeven.

Muziekopleiding

Ik ben in 2009 afgestudeerd aan het conservatorium van Bologna in klassieke saxofoon en in 2013 aan het conservatorium van La Spezia in jazzsaxofoon. In 2017 ben ik naar Rotterdam verhuisd om te studeren aan Codarts, ik heb honderden geweldige muzikanten ontmoet en honderden concerten van allerlei aard gespeeld.

Verschillende genres

Naast deze genres hou ik ook van andere soorten muziek op mijn instrument te spelen en heb ik daar ervaring mee, zoals folk, pop, funk en jazz. Ik zou je graag leren om het instrument te bespelen en meer te weten te komen over de uitgebreide technieken in elke gewenste stijl. Ik denk persoonlijk dat het leren over verschillende speelstijlen erg nuttig kan zijn tijdens de ontwikkeling van een klarinettist.

Andrea als docent

Als kind luisterde ik naar The Dark Side Of the Moon (Pink Floyd), Enrico Rava, Jan Garbarek, John Coltrane en ik vroeg me af: wat is dit? Hoe kan het zo mooi klinken? Wat is dit voor magie? Allemaal vragen waar ik nu, na zoveel jaar, nog steeds geen antwoord op heb. Dat is waarschijnlijk waarom ik nog steeds graag doe wat ik doe, het mysterie is nog steeds niet opgelost!

Ik hoop de passie voor muziek en voor spelen die ik heb over te brengen op mijn leerlingen. Een pad in te slaan waarin we op zoek gaan naar antwoorden op jouw en mijn vragen. Ondertussen veel plezier hebben, want een instrument bespelen is in de eerste plaats inderdaad spelen, wie heeft er geen plezier in!

Andrea als saxofonist

Ik ben een saxofonist die helemaal weg is van jazz en de magie van improvisatie. Maar weet je wat? Ik ben in voor elke muzikale reis en ik vind het altijd spannend om nieuwe geluiden en stijlen te ontdekken. Wat mij veelzijdig maakt, is mijn achtergrond in zowel klassieke muziek als jazz. Het is alsof je een muzikaal Zwitsers zakmes hebt!

Ik ben erg betrokken bij de Nederlandse muziekscene. Ik heb mijn handen vol aan verschillende bands, run mijn boekingsbureau en speel graag de rol van betrouwbare hulp. Je kunt me zien optreden op festivals en jazzplekken door heel Europa. En als je in Rotterdam bent, kom je me waarschijnlijk tegen op jamsessies. Kom gerust langs, zeg hallo en geniet samen van wat live muziek. Ik ben altijd in voor een praatje en geweldige muziek!

Evenementen en concerten Andrea

Klik hier om de evenementen en concerten van Andrea te bekijken

Een greep uit de lessen van Andrea:

 • Saxofoon van beginners tot vergevorderden
 • Piano: beginners niveau
 • (Bas)klarinet: beginnersniveau
 • Improvisatielessen: alle niveau’s

Klik hier om al zijn lessen te bekijken en te selecteren.

Ik hoop de passie voor muziek en voor spelen die ik heb over te brengen op mijn leerling. Een pad in te slaan waarbij we op zoek gaan naar antwoorden op jouw en mijn vragen. Ondertussen veel plezier hebben, want een instrument bespelen is in de eerste plaats inderdaad spelen, wie heeft daar geen plezier in!

Je leeftijd is voor mij geen probleem, vanaf 2009 toen ik begon met lesgeven had ik leerlingen van bijna elke leeftijd, van 6 tot meer dan 60 jaar oud. Dat is altijd een goed moment om muziek te maken! Ik heb een paar jaar ervaring in lesgeven en heel veel materiaal, ik heb 6 jaar op een openbare middelbare school in Italië gewerkt als muziekleraar en sinds 2009 geef ik saxofoonles op privéscholen en privé.

Lesmethoden klarinet

Bij meerdere interesses kunnen we het er ook altijd over hebben hoe we dit kunnen combineren in de lessen. In de lessen integreer ik een balans tussen muzikale expressie en techniek, en zorg ik voor een plezierige sfeer voor het verbeteren van je muzikale vaardigheden.

De lessen voor kinderen worden op een speelse manier gegeven, en ik maak gebruik van een lesmethode als ook van spelletjes en oefeningen die passen bij de leerling.

Voordelen:

 • 5% korting op bladmuziek en instrumenten op onze website
 • flexibele lestijden en locaties
 • mogelijkheid om voor te bereiden op muziekexamens of conservatorium

Talen

 • Italiaans (Moedertaal
 • Engels (Vloeiend)
 • Nederlands (Nog aan het studeren)

 • Geweldige motivator
 • enthousiast
 • Positief
 • Maakt ingewikkelde dingen zoals harmonie, gehoortraining gemakkelijk

Wil je meer weten over Andrea of een proefles boeken? Neem dan snel contact op via Major7 Music Teachers! Je kunt ook direct een les naar keuze selecteren uit de opties hieronder. Wees er snel bij, want Andrea heeft een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Inschrijven voor de lessen saxofoon is ook mogelijk Ben je klaar om te beginnen met je muzieklessen?  Je kunt ook meer informatie vinden over de lessen die Andrea aanbiedt in het menu hieronder.

Uiteraard kun je ook meteen lessen bestellen. Neem vandaag nog contact op met ons en ontdek de schoonheid van de saxofoon

Leslocatie

Rotterdam

Saxofoonles in Rotterdam - Lange Hilleweg 71c
Lange Hilledijk 71C
3073BJ Rotterdam, Zuid-Holland
Nederland
Telefoon: +31 (0) 642656540
Tweede telefoonnummer: 06-21297506
E-mail: andrea@major7.nl
Prijsindicatie: $$

Woensdag13:00 - 15:00
Zaterdag10:00 - 14:00

Gesloten

Route

Jouw locatie: Gebruik mijn huidige locatie