Bram Smeele

Ga naar lessen Pop drums
Dag Begintijd Eindtijd
Maandag 19:00 23:00
Dinsdag 19:00 23:00
Woensdag 19:00 23:00
Donderdag 19:00 23:00
Vrijdag 19:00 23:00
Zaterdag 11:00 16:00
Zondag 11:00 16:00

BRAM SMEELE

POP DRUMS Reeuwijk, Utrecht, Zoetermeer

Hoi ik ben Bram Smeele, drummer, docent, coach, bandleider, sessie en studio muzikant en doe dit al een kleine 20 jaar.

Naast een aantal coverbands ben ik bandleider van The New Party– artiestenbegeleidings band.

Met deze band begeleid ik een breed scala van artiesten en niet alleen muzikaal maar het hele traject, van partituren tot opnames.

Wat is je specialisatie?

Mijn specialisatie, tja dat is een moeilijke…. Ik probeer zo breed mogelijk te zijn en sta overal voor open.

Na 2 jaar Jazz te hebben gestudeerd in Den Haag bij Eric Ineke ben ik geswitched naar het conservatorium van Zwolle, waar ik o.a les heb gehad van Peter Berk en Rene Cremers. Hier waren ook wel raakvlaken met jazz maar lag de nadruk op theater, pop/rock en latin.
Naast de verschillende stijlen merkte ik dat ik steeds vaker met “backing tracks” moest meespelen in de hedendaagse muziek. Ik heb hier een “skill” van gemaakt om zoveel mogelijk aan het werk te komen. Spelen met een clicktrack en backingtracks vergt ook weer een hele andere manier van spelen.

“There is alway’s one more thing to learn”

Je bent NOOIT uitgeleerd er is altijd iets waar je aan kunt werken en kan verbeteren.

Een voorbeeld; er kwam eens een leerling en die zette het drumstel goed om op te spelen. Ik vroeg hem: “Waarom zet jij jouw kruk op die bepaalde hoogte?” De leerling antwoorde: “Geen idee, dat doe ik altijd zo”. Als je iets hebt aangeleerd en je weet niet waarom, dan is het hoog tijd om er eens naar te kijken Misschien is er wel een betere manier…

Waarom ben je docent geworden

Ik ben docent geworden omdat ik het super leuk vind kennis en skills te delen. Leerlingen dat te laten doen waarvan zij zelf niet wisten dat ze het konden doen.
Lesgeven en studeren is een van de puurste vormen van muziek maken. Dat wil zeggen dat je zo specifiek bezig bent met jouw instrument, dat je aan ieder klein detail kan werken.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie uit heel veel luisteren en vooral kijken naar andere muzikanten.

Als je bijv. Naar een solo luistert van Charlie Parker of Chick Corea hoor je dat ze een verhaal vertellen dat verhaal probeer ik te vertalen naar mijn drumstel. Ook als drummer moet je een verhaal hebben in de muziek, het is niet alleen maar “Boem, Tjak” iedere klap die je geeft moet inhoud hebben. Een goed voorbeeld is Ton Dijkman, een van Nederlands beste drummer waar ik, ook nu nog, soms les van krijg. (Jaha ik neem ook gewoon nog steeds les en investeer in “Beter” worden!!

Waarom geef je graag privéles?

Ik geef graag één op één privéles. Waardoor ik dan de volle aandacht voor een leerling heb en kan een leerling dat geven wat hij of zij nodig heeft. Groepslessen zijn ook heel leuk, maar moet je altijd schipperen en blijven de zwaksten een beetje achter.

Welke lessen geef je nog meer?

Naast de drumlessen geef ik graag coaching, niet alleen drumcoaching maar ook coaching hoe jij je als drummer/ muzikant interessant kan maken voor de markt. Hoe jij een bestaan kan opbouwen als muzikant en er van kan leven. In de afgelopen 20 jaar deel ik graag de Do’s en de don’t’s met je en kan je vertellen in welke valkuilen ik gestapt ben zodat daar niet in hoeft te stappen.

De cursussen waar ik nu mee bezig ben

  • Drumlessen (prive)
  • Drumcoaching (prive)
  • Bandcoaching
  • The working musician (deze cursus start binnenkort)

De lessen

Je kunt hier op de website eenvoudig de lessen bestellen. Ga naar de lessen drums. Kies daarna één of meerdere lessen. Vanaf 10 tot 29 lessen geven wij 5% korting en vanaf 30 lessen 10% korting. Ook kun je kiezen voor 1 of meerdere proeflessen van 20 minuten (starterles). Het is uiteraard ook mogelijk om langer les te krijgen. Daarom bieden we lessen van 30 minuten (Studentles) of 60 minuten (proles) voor gevorderden. Deze laatste les kun je ook in twee keer 30 minuten verdelen.