Marijke Poppe

Ga naar lessen saxofoon jazz
Ga naar lessen saxofoon pop
Ga naar lessen saxofoon klassiek
Dag Begintijd Eindtijd
Maandag 10:30 12:00
Dinsdag 10:30 17:00
Woensdag 10:30 17:00
Donderdag 10:30 17:00
Vrijdag 10:30 13:00

Marijke Poppe

JAZZ / POP / KLASSIEK SAXOFOON Veere

Marijke Poppe is saxofoon docente in Veere. Daar geeft ze zowel klassiek, pop en jazz lessen.
Haar opleiding hoofdvak saxofoon heeft ze gevolgd op het “Fontys Conservatorium”in Tilburg bij Jean Pennings,  waarna ze de opleiding heeft ze lichte muziek gevolgd op de Jazz Academie Roosendaal.

Zij heeft 25 jaar les gegeven op de Zeeuwse Muziekschool, waar zij ook 2 saxofoon-ensembles leidde. Daarnaast heeft ze aan diverse projecten heeft meegedaan.

Momenteel speelt ze in het houtblaaskwartet “Amicae”, het saxofoonkwartet “ZeeBra”, Big Band en Fanfare. Ook speelt Marijke in diverse gelegenheidsensembles.

Waarom ben je docent geworden?

Ik ben docent geworden om mijn passie voor muziek uit te dragen en houd van mensen, ongeacht de leeftijd of het niveau. Daarom vind ik het heerlijk in hen hetzelfde vuurtje aan te wakkeren. Uiteindelijk heeft dat ook mij ook zoveel moois heeft gebracht!

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Eigenlijk uit alle soorten muziek.

Mijn voegere voorbeelden zijn jazz saxofonisten Paul Desmond, John Coltrane, Charlie Parker, Phil Woods, Brandford Marsalis. Maar ook saxofonisten als Marcel Mule, Arno Bornkamp, Ties Mellema die klassiek saxofoon hebben gestudeerd. Daarnaast ben ik in de popmuziek  een grote fan van “Sting”

Waarom geef je graag thuis les?

Omdat ik thuis mijn literatuur en geluidsinstallatie bij de hand heb.
Ik geef zowel thuis , maar in overleg ook aan huis les.

Wat is het belangrijkste wat je wilt meegeven aan de leerlingen?
Speelplezier!!!!

De lessen

Je kunt hier op de website eenvoudig de lessen bestellen. Ga naar de lessen saxofoon. Daarna kunt je één of meerdere lessen kiezen. Vanaf 10 tot 29 lessen geven wij 5% korting en vanaf 30 lessen 10% korting. Ook kun je kiezen voor 1 of meerdere proeflessen van 20 minuten (starterles). Het is uiteraard ook mogelijk om langer les te krijgen. Daarom bieden we lessen van 30 minuten (Studentles) of 60 minuten (proles) voor gevorderden. Deze laatste les kun je ook in twee keer 30 minuten verdelen.

Ik geef saxofoon les pop, jazz en klassiek