Djessy van den Dries

Ga naar lessen tango viool
Ga naar piano lessen
Dag Begintijd Eindtijd
Maandag (Rotterdam) 10:00 13:00
Dinsdag (Rotterdam) 10:00 13:00
Woensdag (Rotterdam) 10:00 13:00
Donderdag (Rotterdam) 10:00 13:00
Vrijdag (Rotterdam) 10:00 13:00
Zaterdag (Vlissingen) 11:20 13:00

Djessy van den Dries

DJESSY VAN DEN DRIES

VIOOL TANGO / KLASSIEK / JAZZ / POP
Rotterdam, Vlissingen

Ik ben Djessy van den Dries en geef vioolles met als specialisatie Tango. Daarnaast geeft ik ook piano les voor beginners en muziektheorieles en voorbereidingslessen theorie voor het conservatorium toelatingsexamen

Waarom ben je docent geworden?
Ik ben docent geworden omdat ik het ontzettend leuk vind om samen met iemand, of dat nou een kind of volwassene is, het instrument en de muziek te leren kennen. Ik hou veel van muziek en het is mooi om dit te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren.

Ook is het voor mij een leuke uitdaging om iemand zo goed mogelijk te helpen om het beste uit zichzelf te halen.

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie haal ik uit veel verschillende muziekstijlen. Ik studeer zelf als violiste Argentijnse Tango muziek aan het conservatorium. Tegelijkertijd hou me ook bezig met klassieke muziek, popmuziek. Bovendien maak ik soms ook een uitstapje naar de jazzmuziek. Dit kan ook allemaal in de lessen aan bod komen als je wil.

Ook mijn medemuzikanten op het podium inspireren mij. Want er is niets fijners dan samen aan een mooi eindresultaat te werken en om van elkaar te leren en samen de taal van muziek te spreken. Het positieve gevoel wat ik hiervan krijg geef ik ook graag door aan mijn leerlingen.

Waarom geef je graag thuis les en waarom graag op een locatie?
Het is belangrijk dat zowel leerling als leraar zich goed voelen op de plek waar er lesgegeven wordt. Bij mij thuis is het fijn om in een huiselijke omgeving te zijn, waar het makkelijk is om je op je gemak te voelen.

De andere locatie waar ik aan verschillende leerlingen vioolles geef is in een lesruimte in het gebouw van het conservatorium. Wat fijn is is dat het gebouw muziek ademt. Dat wil zeggen dat  je het overal om je heen hoort en dit kan je inspireren om zelf nog meer met muziek aan de slag te gaan.  En zo kun je dromen over hoe je zelf op een dag zou willen kunnen spelen!

Wat is het belangrijkste wat u wilt meegeven aan uw leerlingen?
De passie voor muziek maken is iets wat ik graag deel met mijn leerlingen. Iets waar ik ook enthousiast over ben en graag overbreng is hoe je nou eigenlijk het effectiefst kan oefenen. Er zijn allerlei tips en trucs die ik hiervoor kan geven, waardoor je nog sneller vooruit kunt gaan.

Bij kinderen vind ik het belangrijk om zowel de lessen aan te laten sluiten op hun interesses – bijvoorbeeld hun lievelingsliedjes uit de top-40 – en hen ook kennis te laten met muziek die ze nog niet goed kennen, zoals klassieke muziek. Bijvoorbeeld de bekende vier seizoenen van Vivaldi zijn hier een goed voorbeeld van!

In de lessen voor kinderen wordt vaak zowel gebruik gemaakt van een bestaande lesmethode als kleine oefeningetjes en spelletjes vanuit mezelf.

Welke cursus of opleiding zou u nog graag geven?
Naast dat ik graag ‘gewone’ viool – en pianolessen geef, vind ik het ook heel leuk om hiernaast meer vioollessen te geven aan mensen die graag de Argentijnse Tango willen leren spelen. Er gaat vaak een wereld voor mensen open als ze ontdekken wat er allemaal mogelijk is in die muziek – zowel als je nog maar een paar jaar viool speelt als wanneer je al heel lang speelt. Als violist valt er altijd wat bij te leren, en een nieuwe stijl ontdekken kan dan ontzettend interessant zijn. Ook is het mooi dat je in deze muziek veel van je gevoel kwijt kunt. Er komt veel passie en expressiviteit bij kijken. Ook ben je een stuk vrijer dan in klassieke muziek, maar heb je wel nog genoeg houvast door o.a. de bladmuziek.

Heb je interesse in mijn viool- of pianolessen?
Het lijkt het me leuk om jou of je kind binnenkort te ontmoeten tijdens een proefles!

Cursussen
Vioolles (tango, klassiek, pop, jazz )
Pianoles voor beginners

De lessen

Je kunt hier op de website eenvoudig de lessen viool bestellen. Ga naar de lessen die je bij mij wilt volgend. Kies daarna één of meerdere lessen. Vanaf 10 tot 29 lessen geven wij 5% korting en vanaf 30 lessen 10% korting. Ook kun je kiezen voor 1 of meerdere proeflessen van 20 minuten (starterles). Het is uiteraard ook mogelijk om langer les te krijgen. Daarom bieden we lessen van 30 minuten (Studentles) of 60 minuten (proles) voor gevorderden. Deze laatste les kun je ook in twee keer 30 minuten verdelen.