Published On: 18.10.2023Categories: BlogsViews: 2361,3 min readTags: , , , , , By

Een blokfluit in plaats van bier

Hoe belangrijk muziekles kan zijn voor een kind zag ik 14 oktober in het legendarische Porgy en Bess. Tijdens de leerlingenmiddag, georganiseerd door haar pianodocent, zag ik mijn oudste dochter plaatsnemen achter een echte Steinway-vleugel en prachtig spelen. Net als de andere leerlingen. Of zingen zoals de jongen die uit volle borst het nummer ‘Fever’ ten gehore bracht. Al werd er soms een foutje gemaakt, ze herpakten zich, speelden door en genoten. De blossen op de wangen, de geconcentreerde blikken, de opluchting en het applaus na de laatste noot.

Alleen al voor die ervaring had ik een instrument willen leren bespelen.

Want dat kan ik niet. Ik kan geen noot lezen en zing zo vals als een kraai. De muzikale opvoeding was wat mijn ouders betrof klaar na…Meer lezen

Wat zijn jouw ervaringen?

Wat vind jij van de column van Annemarie? Heb jij ook een kind dat muziekles volgt? Welk instrument speelt hij of zij? Hoe ga je om met het oefenen en het geluid? Laat het me weten in de commentsectie hieronder. Ik hoor graag jouw mening en ervaringen.

Bedankt voor het lezen van het artikel. Als je meer wilt weten over Major7 Music Teachers, het platform voor geschoolde muziekdocenten, kun je onze website bezoeken. Je kunt je ook aanmelden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes, tips en aanbiedingen.

Overzicht

Over de auteur

Ella Van de Vreugde
Ik ben Annemarie van de Vreugde. Columniste bij de PZC en moeder van een pianoleerling van Major7 Music Teachers. Ik schrijf over mijn persoonlijke ervaring als moeder, vrouw en Zeeuwse Voor meer blogs van mij klik hier.

Schrijf je vandaag nog in

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief alle nieuws en artikelen direct in je inbox te ontvangen

Discussie

Leave A Comment

Deel dit verhaal, kies je platform!