window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155365145-1');

Een goede muziekleraar vinden die bij je past

Hoe vind je een goede muziekleraar op Major7? Als je muziek wilt leren spelen, heb je een goede muziekleraar nodig die je kan begeleiden, motiveren en inspireren. Maar hoe vind je een leraar die bij je past op Major7? Waar moet je op letten als je een leraar zoekt? In dit artikel geven we je een aantal tips om je te helpen bij je zoektocht.

Individuele muziekles

Tip 1: Wat wil je leren #

Bepaal wat je wilt leren Voordat je op zoek gaat naar een leraar, is het belangrijk om te weten wat je wilt leren. Wat voor soort muziek wil je spelen? Welk niveau wil je bereiken? Welke doelen wil je stellen? Hoeveel tijd en geld wil je investeren in je lessen? Door deze vragen te beantwoorden, kun je een duidelijk beeld krijgen van wat je verwacht van een leraar en wat voor soort leraar je zoekt.

Tip 2: Zoek binnen de website #

Zoek binnen de website van Major7 Major7 is een uniek platform waar je verschillende muziekleraren kunt vinden die allemaal geschoold zijn. Je kunt geen docent zonder conservatorium vinden op Major7. Je kunt binnen de website zoeken op verschillende manieren, bijvoorbeeld:

 • Zoeken op de leslocaties van de docenten: Je kunt de kaart bekijken op onze leslocaties om te zien waar de docenten lesgeven. Je kunt filteren op instrument, stijl, niveau en prijs. Je kunt ook de afstand en de reistijd berekenen tussen jouw adres en de leslocatie.
 • Zoeken op de bio’s van de docenten: Je kunt de profielen bekijken van onze muziekdocenten om meer te weten te komen over hun achtergrond, ervaring, kwalificaties, lesmethode en motivatie. Je kunt ook hun foto’s, video’s en blogs bekijken om een indruk te krijgen van hun persoonlijkheid en stijl.
 • Zoeken op het YouTube kanaal van Major7: Je kunt de video’s bekijken op ons YouTube kanaal om te zien hoe de docenten spelen, lesgeven en uitleggen.

Tip 3: Kwaliteiten van de muziekdocent #

Let op de kwaliteiten van de leraar Als je een leraar hebt gevonden die je interesseert, is het belangrijk om te letten op de kwaliteiten van de leraar. Een goede leraar moet:

 • Gekwalificeerd zijn: Een leraar moet over de nodige diploma’s, certificaten of ervaring beschikken om les te kunnen geven. Al onze docenten hebben een conservatorium diploma, of zijn bijna afgestudeerd.
 • Ervaren zijn: Een leraar moet weten hoe hij of zij les moet geven aan verschillende soorten leerlingen, met verschillende niveaus, leeftijden, leerstijlen, etc. Je kunt dit zien aan de recensies van andere leerlingen of ervaren tijdens de proefles.
 • Geduldig zijn: Een leraar moet begrip hebben voor jouw tempo en niveau en je niet onder druk zetten of bekritiseren als je fouten maakt. Je kunt dit voelen aan de sfeer en de feedback van de leraar tijdens de proefles.
 • Enthousiast zijn: Een leraar moet passie hebben voor muziek en voor lesgeven en dit kunnen overbrengen op jou. Je kunt dit horen aan de stem en de woorden van de leraar tijdens de proefles.

Tip 4: Duidelijke afspraken #

Maak duidelijke afspraken Als je een leraar hebt gekozen die aan jouw eisen voldoet, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de lessen. Je kunt bijvoorbeeld afspreken over:

 • De frequentie en de duur van de lessen: Hoe vaak en hoe lang wil je les hebben? Dit mag je zelf bepalen in overleg met de leraar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een keer per week, twee keer per maand, een uur per les, een halfuur per les, etc.
 • De locatie en de vorm van de lessen: Waar en hoe wil je les hebben? Dit hangt af van de beschikbaarheid van de leraar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor bij jou thuis, bij de leraar thuis, op een andere locatie, online via een platform zoals Skype, Zoom, etc.
 • De communicatie van de docent: Is de docent op tijd met het rooster in het nieuwe schooljaar. Kun je altijd terecht voor les, of zorgt hij voor een invaller als hij zelf niet kan vanwege bijvoorbeeld een tournee.
 • De kosten en de betaling van de lessen: Hoeveel kost een les en hoe wil je betalen? De kosten zijn bijna voor iedere leraar hetzelfde, maar je kunt dit altijd controleren bij de variaties van het muzieklesproduct of vragen tijdens de proefles. De betaling gaat via het portaal van Major7, waar je gemakkelijk en veilig kunt betalen via iDeal, PayPal, creditcard, etc.
 • De annulering en de verplaatsing van de lessen: Wat gebeurt er als je een les wilt annuleren of verplaatsen? Dit is bij iedere leraar bij ons hetzelfde. Je moet dit minimaal 24 uur van tevoren melden via het portaal van Major7. Anders wordt de les in rekening gebracht. Je kunt dan een nieuwe les inplannen via het portaal. Dit geldt ook voor de leraar.
 • De evaluatie en de communicatie van de lessen: Hoe wil je je voortgang bijhouden en bespreken met de leraar? Dit kan verschillen per leraar. Sommige leraren geven je huiswerk of opdrachten mee, die je kunt zien en maken via het portaal van Major7. Sommige leraren geven je een rapport of een stimuleren om deel nemen aan onze graadexamens en leerling optredens aan het einde van een periode. Uiteraard kun je altijd contact opnemen met ons opnemen via de helppagina als je vragen of problemen hebt.

Conclusie Een goede muziekleraar vinden op Major7 is niet moeilijk, maar wel heel belangrijk voor je muzikale ontwikkeling. Door deze tips te volgen, kun je hopelijk een leraar vinden die bij je past en die je kan helpen om je muzikale dromen waar te maken. Veel succes en veel plezier met je muzieklessen!

Zie ook: #

Powered by BetterDocs

Geef een reactie

Titel

Ga naar de bovenkant