Adrian Moncada

Docent Profiel

Pietro Iossa

Overzicht

Wie is Pietro Iossa?

Pietro Iossa is een muziekdocent, muziekproducent en sound designer uit Napels, Italië. Hij woont en werkt nu in Amsterdam, waar hij zijn eigen sound design & sonic branding bureau heeft opgericht: No Cappuccino Studios.

Wie is Pietro Iossa?

Pietro Iossa is een gepassioneerde en getalenteerde muzikant, die al van jongs af aan bezig is met muziek. Hij speelt gitaar, rap, beatbox en zang. Hij heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en het SAE instituut, waar hij zich heeft gespecialiseerd in audio engineering, akoestiek en signaalverwerking. Hij heeft ook meegedaan aan XFactor 8 Italia met zijn groep Komminuet, waar hij een van zijn nummers “Domenica” heeft laten zien aan Sony Italië. Hij heeft ook getoerd door Europa met Orchestra Vocale Numeri Primi en verschillende liveshows gegeven op de Italiaanse televisie.

Wat is zijn verhaal?

Pietro Iossa begon zijn muzikale reis toen hij 15 jaar oud was en met zijn vrienden optrad in de straten van Napels. Hij voelde zich thuis in zijn stad en in de muziek. Hij bouwde zijn persoonlijkheid en zelfvertrouwen op door zijn talenten te delen met het publiek. Hij werd al snel opgemerkt door een journalist van een lokaal tijdschrift, die hem interviewde over zijn leven en muziek. Dit leidde tot een uitnodiging van de grote televisiezender RAI, die hem liveshows aanbood. Hij maakte indruk met zijn beatboxen en educatieve vaardigheden. Hij kreeg de kans om door Europa te toeren met een vocaal orkest, waar hij zijn horizon verbreedde en andere culturen leerde kennen. Hij besloot om soloartiest te worden en zijn eigen nummers te schrijven en te produceren. Hij richtte een groep op genaamd Komminuet, die pop, hiphop, rap en elektronische vibes combineerde. Hij deed mee aan XFactor 8 Italia, waar hij een contract kreeg met Sony Italië voor zijn nummer “Domenica”. Hij bracht ook zijn eerste soloalbum uit, genaamd “Ataxofilia”. Hij verhuisde naar Amsterdam, waar hij audio engineering studeerde en veel leerde over geluid en technologie. Hij richtte zijn eigen sound design & sonic branding bureau op, genaamd No Cappuccino Studios. Hij bouwde ook zijn eigen verplaatsbare muziekstudio in een container, die zich bevindt in zijn kantoor-magazijn.

Wat maakt hem uniek?

Pietro Iossa is uniek omdat hij een veelzijdige en creatieve muzikant is, die verschillende genres, stijlen en instrumenten beheerst. Hij is ook een innovatieve en ondernemende muziekproducent en sound designer, die originele en kwalitatieve muziek en geluiden maakt voor verschillende projecten en klanten. Hij is ook een enthousiaste en ervaren muziekdocent, die zijn kennis en passie voor muziek deelt met zijn leerlingen. Hij is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden om zichzelf te verbeteren en te laten zien.

Hoe kan hij jou helpen?

Pietro Iossa kan je helpen met je muzikale behoeften, of je nu een beginner of een gevorderde bent, of je nu online of op locatie wilt leren, of je nu gitaar, beatbox, zang of muziekproductie wilt leren. Hij kan je ook helpen met je muzikale projecten, of je nu een origineel nummer, een jingle, een soundtrack, een podcast, een reclame of een ander soort muziek of geluid nodig hebt. Hij kan je ook helpen met je muzikale carrière, of je nu advies, coaching, feedback, netwerken of promotie nodig hebt.

De vakken die hij geeft

Pietro Iossa geeft de volgende vakken:

  • Gitaarles: Leer de basis of verbeter je techniek, leer verschillende genres en stijlen, leer je favoriete nummers spelen, leer je eigen nummers schrijven, leer improviseren en soleren, leer je gitaar opnemen en bewerken.
  • Beatboxles: Leer de basis of verbeter je skills, leer verschillende geluiden en ritmes maken, leer je eigen beats creëren, leer beatboxen met een microfoon en een loopstation, leer beatboxen met andere instrumenten en zangers, leer beatboxen opnemen en bewerken.
  •  Zangles: Leer de basis of verbeter je stem, leer ademhaling en houding, leer zangtechniek en expressie, leer verschillende genres en stijlen, leer je favoriete nummers zingen, leer je eigen nummers schrijven, leer harmoniseren en samenzingen, leer je stem opnemen en bewerken.
  • Muziekproductieles: Leer de basis of verbeter je kennis, leer muziektheorie en compositie, leer verschillende genres en stijlen, leer je eigen nummers produceren, leer werken met een DAW, een midi-toetsenbord en andere tools, leer mixen en masteren, leer je muziek publiceren en promoten.
  • Sounddesignles: Leer de basis of verbeter je kennis, leer geluidstheorie en perceptie, leer verschillende soorten geluiden en hun functies, leer je eigen geluiden ontwerpen, leer werken met een microfoon, een recorder en andere tools, leer geluiden opnemen, bewerken en synchroniseren, leer je geluiden gebruiken voor verschillende media en doeleinden.

Wil je ook leren muziekmaken of je muziekmaken verbeteren? Wil je ook professionele en creatieve muziek en geluiden voor je projecten of klanten? Wil je ook je muzikale carrière naar een hoger niveau tillen? **Neem dan nu contact op met Pietro Iossa** en ontdek wat hij voor jou kan betekenen! Hij kijkt ernaar uit om je te ontmoeten en samen muziek te maken.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Muziekproductieles in Amsterdam-H.J.E. Wenckebachweg 53Z
H.J.E. Wenckebachweg 53Z
1096AK Amsterdam
Nederland
Telefoon: +31 (0) 642656540
Tweede telefoonnummer: 06-21297506
E-mail: pietro@major7.nl
Prijsindicatie: $$

Maandag09:00 - 20:00
Dinsdag09:00 - 20:00
Woensdag09:00 - 20:00
Donderdag09:00 - 20:00
Vrijdag09:00 - 20:00

Geopend

Route

Jouw locatie: Gebruik mijn huidige locatie

Muzieklessen van Pietro Iossa

Muzieklessen van Pietro Iossa

Contactformulier