Adrian Moncada

Docent Profiel

Imre Dowgwillo

Overzicht

Ik ben Imre Dowgwillo uit Amsterdam en geef Muziekproductie, Sounddesign, DJ-en, Songwriting als docent bij Major7 Music Teachers. Ik heb in Amsterdam op het conservatorium elektronische muziekgestudeerd.

Wie is Imre?

Imre Dowgwillo is een getalenteerde en veelzijdige muzikant die elektronische en instrumentale muziek combineert. Hij is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft een passie voor verschillende genres, van lo-fi beats tot dubstep, van experimental tot shoe-gaze, en van hardrock tot hip-hop. Imre is niet alleen een artiest, maar ook een docent, een organisator, een mixer en een master. Hij geeft les in elektronische muziekproductie en gitaar bij Major7 Music Teachers, een landelijke Music Experience Academy waar je je muzikale talent kunt ontwikkelen en delen.

Wat is zijn verhaal?

Imre komt uit een klassiek geschoolde familie en begon al op jonge leeftijd met piano- en gitaarlessen. Hij ontwikkelde al snel een interesse voor elektronische muziek en besloot om zich hierin te specialiseren. Op zijn 19e ging hij naar het Conservatorium van Amsterdam om elektronische muziekproductie te studeren. Daar leerde hij de technische en creatieve aspecten van het maken van muziek met software, hardware en instrumenten. Hij raakte ook geïnspireerd door vele soorten muziek, van klassiek tot jazz, van pop tot rock, en van wereldmuziek tot underground. Na zijn afstuderen richtte hij zich vooral op zijn eigen artiestenprofiel, Impai, waarmee hij experimentele en innovatieve muziek maakt. Hij combineert hip-hop met left-field bass, een genre dat zich kenmerkt door onconventionele ritmes, geluiden en structuren. Imre treedt regelmatig op in verschillende podia en festivals, zoals OT 301 in Amsterdam. Hij organiseert ook zelf evenementen, zoals de Left-Field Bass Night, waar hij andere artiesten uitnodigt om hun muziek te laten horen. Daarnaast biedt hij zijn diensten aan als mixer en master voor andere muzikanten, en helpt hij hen om hun muziek te verbeteren en te optimaliseren.

Wat is zijn missie?

Imre heeft een missie om zijn kennis, ervaring en passie voor muziek te delen met anderen. Hij begon met lesgeven nadat hij merkte dat er veel beginners waren die graag muziek wilden maken, maar niet wisten hoe ze moesten beginnen. Hij zag dat er online veel informatie beschikbaar was, maar dat dit vaak overweldigend, verwarrend of onvolledig was. Hij besloot om zijn eigen lesmethode te ontwikkelen, gebaseerd op zijn eigen leerproces en visie. Hij wil zijn leerlingen zo snel mogelijk laten uitdrukken in de vorm van muziek, door te focussen op wat het meest relevant en het leukst is voor hen. Hij wil hen niet alleen de techniek leren, maar ook de expressie, het plezier en het vertrouwen. Hij wil hen ook stimuleren om hun eigen sound te ontdekken en te laten horen.

Wat maakt Imre uniek?

Imre is een unieke docent omdat hij een brede en diepe kennis heeft van elektronische en instrumentale muziek. Hij kan je leren hoe je muziek kunt maken met Ableton Live, een van de meest populaire en krachtige software voor muziekproductie. Hij kan je ook leren hoe je gitaar kunt spelen, zowel akoestisch als elektrisch, in verschillende stijlen en genres. Hij kan je ook helpen met sound design, mixing, mastering, songwriting, je creatieve proces leren kennen en streamlinen, of dj-en. Hij kan je dus begeleiden in elke fase van je muzikale ontwikkeling, van beginner tot gevorderd, van idee tot uitvoering. Imre is ook een unieke docent omdat hij een persoonlijke en flexibele aanpak heeft. Hij stemt zijn lessen af op jouw niveau, doelen en interesses. Hij luistert naar jouw wensen en behoeften, en past zich aan jouw tempo en stijl aan. Hij geeft je feedback, tips en advies, maar ook ruimte en vrijheid om te experimenteren en te ontdekken. Hij geeft je ook de mogelijkheid om te kiezen waar, wanneer en hoe vaak je les wilt hebben. Je kunt online of op locatie leren, individueel of in groepjes, wekelijks of maandelijks. Je betaalt per les of per pakket. Je zit dus nergens aan vast.

Hoe kan Imre jou helpen?

Imre kan jou helpen om je muzikale dromen waar te maken. Of je nu muziek wilt maken als hobby of als beroep, als solo-artiest of als bandlid, als producer of als performer, Imre kan je de tools, de kennis en de inspiratie geven die je nodig hebt. Hij kan je helpen om je eigen muziek te creëren, te verbeteren en te delen.

Zo laat hij je kennis te laten maken met nieuwe genres, artiesten, technieken en mogelijkheden. Daarnaast geeft hij jou ook de mogelijkheden om je muzikale netwerk te vergroten, door je in contact te brengen met andere muzikanten, docenten, organisatoren en liefhebbers.

En uiteraard kan hij je ook helpen om je muzikale plezier te vergroten, door je uit te nodigen om mee te doen aan leuke en leerzame activiteiten, zoals workshops, optredens en opnamesessies.

Kortom, Imre kan jou helpen om jouw sound te ontdekken en te laten horen!

  • 5% korting op bladmuziek en instrumenten op onze website

  • flexibele lestijden en locaties

  • mogelijkheid om voor te bereiden op muziekexamens of conservatorium

Leslocatie

Amsterdam

Muziekproductie en DJ-cursus in Amsterdam - Sarphatistraat 163
Sarphatistraat 163-3
1018GD Amsterdam, Noord-Holland
Nederland
Telefoon: +31 (0) 642656540
Tweede telefoonnummer: 06-21297506
E-mail: imre@major7.nl
Prijsindicatie: $$

Maandag10:00 - 20:00
Woensdag10:00 - 20:00

Geopend

Route

Jouw locatie: Gebruik mijn huidige locatie

Reel video van Imre

Bekijk hier een video van Imre, waarin hij binnen een minuut een loop bouwt met gitaar, bas, drumbeat, vocal track

Galerij

Bekijk hier de muzieklessen van Imre Imre Dowgwillo in Amsterdam

Contactformulier