Adrian Moncada

Docent Profiel

Enrico D’Addazio

Overzicht

Welkom op de biopagina van Enrico D’Addazio. Saxofoon- en klarinetdocent in Rotterdam.

Waarom ben je saxofoondocent geworden?

“Speel de saxofoon niet. Laat hem jou bespelen.” – Charlie Parker Iedereen heeft zijn eigen muzikaliteit, we moeten haar gewoon naar buiten laten komen. Het doel van mijn les is om je te laten ontdekken hoeveel plezier en passie muziek kan geven.
Tijdens mijn oude Italiaanse leven in Verona (IT) ben ik in 2017 afgestudeerd in klassieke saxofoon en begon ik saxofoonles te geven in de Lizard Music Academy van Garda (IT) en inleidende muziek voor kinderen in de Primary en Middle school. Jaren later bracht het onbedwingbare verlangen om dieper in te gaan op de fascinerende wereld van improvisatie me terug in de schoolbanken, precies in Codarts (Rotterdams Conservatorium), waar ik jazz en Latin Music studeer.

Alle leeftijden

Muziek kent geen leeftijd: je bent nooit te jong of te oud om jezelf te vertellen via een muziekinstrument. Als je van de warme klank van de saxofoon houdt en je erin herkent, waar wacht je dan nog op?
Laten we deze prachtige Muziekreis samen beginnen:)
“Wat je denkt dat niet gedaan kan worden, iemand zal langs komen en het doen.” – Thelonious Monk

Saxofoonlessen

Om te leren hoe je je muzikale ideeën overbrengt op de saxofoon is een totale verbinding nodig tussen je lichaam en je geest met de hoorn. Daarom zal het eerste deel van elke les gericht zijn op de klank en de saxofoontechniek. Je moet leren hoe je je eigen saxofoonklank opbouwt en hoe je het instrument inzingt. Dit proces kan enkele weken duren voor echte beginners, maar het zal je laten zien hoe de muzikale praktijk je hele lichaam en emoties positief kan beïnvloeden, evenals je creativiteit.
Om je muziekreis leuker en persoonlijker te maken zullen mijn lessen gebaseerd zijn op je muzikale interesses en doel (muziek leren lezen, improvisatie ecc…) Tijdens deze reis bouwen we samen aan je eigen repertoire van nummers die het meest representatief zijn voor jou, waaraan we het tweede deel van de les zullen wijden.

Muziekgeschiedenis

Voor degenen die dieper in de wereld van de saxofoon willen duiken, organiseer ik een speciaal ‘luistergedeelte’ met aandacht voor de rol van de saxofoon in de muziekgeschiedenis en in de verschillende soorten muziek.
Van het klassieke repertoire:
 • Gershwin
 • Bizet
 • Milhaud
 • Rota
 • Bernstein
 • Steve Reich
 • Michael Nyman

Tot het meer populaire:

 • Blues
 • Jazz (Stan Getz, Charlie Parker, John Coltrane, Cannonball Adderly, Sonny Rollins…)
 • Latin
 • Rock&Roll
 • Pop tot heden.

We zullen luisteren naar de mijlpalen van de grote componisten en uitvoerders, die de geschiedenis van dit fantastische instrument hebben gemaakt. Ik weet zeker dat het een ontdekkingsreis wordt naar de schoonheid van de muziek die dit instrument heeft gemaakt, waarmee het een grote inspiratie voor jou zal zijn om de passie voor deze geweldige vorm van kunst te laten groeien.

Tot snel bij de saxofoon, of klarinetles!

Leslocaties

Contactformulier