Monique de Bruin

Ga naar lessen zang pop
Ga naar lessen zang jazz

MONIQUE DE BRUIN

POP ZANG 

Hoi, ik ben Monique de Bruin , een ervaren zangeres, werkzaam als docente zang Pop  en Jazz bij Major7 Music Teachers in Middelburg. Pop, funk, soul, rock, musical, cabaret, disco, dance, trance en Nederlandstalig zijn mijn specialisatie. Verder heb ik ook veel ervaring in Big Band en Jazz.

Als zangdocente heb ik 25 jaar ervaring in verschillende lesvormen: privé, duo, trio, groepsles, workshops en korte cursussen. Van zeer beginnend tot aan professioneel niveau.

Specialisatie Monique de Bruin

Mijn specialisatie is de zangtechniek “belting” of wel “krachtig hoog” zingen. Verder qua genre ben ik gespecialiseerd in: Top 40, funk/soul/disco/rock/hard rock/musical/theater/klein kunst, soft jazz en punk.

Opleiding en ervaring

Naast mijn conservatorium opleiding heb ik cursussen in CVT, EVTS en een introductieles Vocal Essence gevolgd. Momenteel ben ik mij aan het verdiepen in Universal Voice, een interessante zang methode, ontwikkeld door Alberto ter Doest. 

De zangtechniek/methode die ik in mijn lessen toepas is een vermenging van deze en meerdere technieken/methodes, samen met de kennis en ervaring die ik in de jaren zelf heb opgedaan. Als docente blijf ik mijzelf ontwikkelen, onder andere door middel van bijscholing. Dit om de cursist zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden en zijn/haar stem gezond en vrij te leren gebruiken. 

De vertrouwensband die ik met de cursist opbouw dient als basis voor mijn lesmethode. Het doel is om stress en/of spanning te verminderen, dit onder controle te krijgen en de cursist zonder vrees uit zijn/haar “comfortzone” te halen. Podiumpresentatie is daarom ook een essentieel onderdeel van mijn zangles.

Verder vind ik het belangrijk dat mijn zanglessen er voor zorgen dat de cursist vol energie, zelfvertrouwen, muzikaal geïnspireerd, met een stralende glimlach mijn leslokaal verlaat. 

Zingen maakt blij, zingen is gezond, zingen heelt.  Het is de meest direkte manier om je emoties te uiten en het ventileert, relativeert, geeft je energie: Zingen kan je overal, zittend, staand, dansend, alleen, samen, met iedereen: Kortom:  Kom zingen allemaal!

De volgende cursussen zou ik verder kunnen aanbieden:

Podiumpresentatie

Zingen met emotie

Samenzang/koor

Sing & Swing (Zingen en Dansen)

Alle niveau’s

We zijn er voor alle niveau’s. Heb je nog geen ervaring? Neem dan één of meerdere proeflessen van 20 minuten (starter les Popzang). Daarnaast kun je ook een les van 30 minuten inkopen (student les Popzang). Tijdens deze les  kunnen we  bepaalde aspecten uit  diepen. Wanneer je ervaren bent en intensievere lessen wilt kun je ook de Pro les Popzang kiezen van twee maal 30 minuten.

Jeugdkoor

Ik start vanaf oktober 2020 met Major7 Music Teachers een jeugdkoor op in Middelburg. Heb je interesse? Schrijf je in, of ga naar de aankondiging voor meer info.

Over Monique als uitvoerend zangeres

Zoals ze zelf zegt: “Een kleine opdonder, geboren in Rotterdam en dochter van een “allround” muzikant”. Al vanaf haar zevende jaar speelde, zong en danste zij in verschillende theaters, shows, podia en festivals.

Als 13 jarige begon Monique haar zangstudie aan de Havo Voor Muziek en Dans.

Al op haar veertiende mocht zij Nederland vertegenwoordigen op het Unicef-Gala “The International Danny Kaye Award for Children”. Ze bereikte hiermee  de eervolle tweede plek met het liedje “Place in your heart”, een compositie van Edwin Schimscheimer en Bert Ruiter (Focus/Earth & Fire/Youp van ‘t Heck).

In 1998 studeerde zij af aan het Rotterdams Conservatorium Zang Lichte Muziek

Sindsdien is zij werkzaam als (freelance/inval) zangeres bij verschillende bands (o.a. Glance, Glitz Party Band, Flat Out, 666 The Nightmare, GPN, Glamourama e.a). Naast haar werk als zangeres bij bands krijgt ze veel opdrachten voor studiowerk, cd-producties, vocal coaching bij verschillende tv producties, backing vocals, sessies en losse projecten.

Ook heeft Monique sinds kort een semi-akoestisch duo genaam Mo².

Met het producers duo Swingfish scoorde zij met de kerstsingle “Ding Dong it’s Christmas” een hitje in de UK (Ideal World).  Deze song hoor je terug in de speciale kerstaflevering van de Amerikaanse serie CSI en film “The Oranges” met Hugh Laurie.

Meer info vindt u terug op www.moniquedebruin.com