Yiannis Vagionis

Ga naar lessen contrabas jazz
Ga naar elektrische gitaarles

Lestijden

Dag Begintijd Eindtijd
Maandag – Amsterdam 18:00 21:00
Dinsdag – Amsterdam 18:00 21:00
Woensdag – Amsterdam 13:00 16:00
Donderdag – Rotterdam 13:00 15:30
Vrijdag – Middelburg 14:00 20:30
Zaterdag – Rotterdam 12:00 15:00

Yiannis Vagianos

Contrabas Rotterdam Amsterdam Middelburg

Mijn naam is Yiannis Vagianos en ik ben een Griekse basdocent Jazz en Pop uit Athene. Na mijn technische opleiding kwam ik in Rotterdam. Daarna heb ik een ​​diploma Jazz Contrabas behaald aan het Codarts Conservatorium. Momenteel studeer ik aan het Conservatorium van Amsterdam, met de bedoeling om mijn master te halen

Yiannis als docent

Tijdens mijn verblijf in Nederland heb ik door het hele land opgetreden met verschillende projecten. Variërend van traditionele jazz, moderne jazz, wereldmuziek, klassieke muziek, Turkse muziek, latin enz. Ook heb ik verschillende wereldtournees gemaakt.  Daarnaast heb ik meegedaan met verschillende projecten en componisten. Ik ben een actieve docent en geef contrabasles, basgitaarles, muziektheorie en bandcoaching.

Waarom ben ik leraar geworden

Sinds ik begon met muziekles geven realiseerde ik dat de interactie met de leerlingen voor mij net zo opwindend is als zelf musiceren. Daar zijn twee belangrijke redenen voor.
De eerste is dat het leerproces van elke leerling een unieke ervaring is voor de leraar. En getuige zijn van iemand die artistieke persoonlijkheid ontwikkelt door oefening is het hoogtepunt van ons beroep.

De tweede reden is dat elke muziekdocent veel van zijn studenten kan leren. Ieder goede leraar begrijpt dat het onderwijsproces ook een leerproces is.

Mijn jarenlange ervaring als basleraar heeft mij veel inzicht gegeven in het potentieel van leerlingen. Daarom volg ik bepaalde systemen en methoden. Vanzelfsprekend pas ik die aan op de behoeften en verwachtingen van de student. Daarnaast biedt het feit dat ik een uitvoerend muzikant ben mij inzicht in de vaardigheden die een huidige muzikant nodig heeft.

Ik kan studenten begeleiden om professional te worden, zich voor te bereiden op een toelatingsexamen aan een conservatorium of gewoon voor de lol muziek te maken.

Over de lessen

Het doel van de lessen is om elke student de benodigde kennis te geven. Met de bedoeling de muziek te spelen waarvan ze houden. Om die reden gebruik ik een combinatie van systemen om een ​​basiscurriculum te vormen. Dit curriculum dient als basis waarop we samen het individuele lesplan van elke leerling bouwen.

Je kunt als beginner kiezen voor een proefles van 20 minuten. Daarnaast is het ook mogelijk om lessen van 30 minuten te kiezen. Voor gevorderde studenten richten we ons op de wensen van de student. Het het materiaal is gericht op leeftijd, niveau en doelen. Tijdens de lessen leer je muziektheorie en gehoortraining.

Je kunt zelf bepalen hoeveel lessen je koopt. Dit varieert van 5% korting van 10 tot 29 lessen tot 10% korting van 30 lessen. Uiteraard gaan we samen kijken naar geschikte tijd. Alle Major7 Music Teachers maken gebruik van een leerlingen portaal, met de bedoeling om je vorderingen bij te houden en vanzelfsprekend je repertoire op te bouwen en huiswerk door te ontvangen op je e-mail en smartphone.

Het lesmateriaal

Voor zowel de contrabas als de basgitaar richten we ons op de techniek , muzikaliteit, verschillende muziek idiomen. Tegelijkertijd letten we op de juiste houding voor het studeren. Daarnaast kunnen we na enkele maanden les focussen op jazz of klassiek repertoire Zo richten we ons op de muziek waar de leerling van houdt, terwijl we toch alle genres doorlopen waarin de basgitaar populair is. Ik geef contrabasles, elektrische basles , gitaarles voor beginners, bandcoaching en theorielessen

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer