Meric Calisan

Ga naar lessen zang jazz
Ga naar lessen turkse zang

MERIC CALISAN

JAZZ ZANGLES Ankara

Meric Calisan geeft zangles bij Major7 Music Teachers. Meric werd geboren in 1993, in de stad Ankara. En begon muziek te studeren op 7-jarige leeftijd. In 2012 schreef Calisan zich in aan het Hacettepe University Conservatory en studeerde hoofdvak in Jazz Vocal.

Ze had Jazz-zangtechnieken bij verschillende artiesten gestudeerd. April 2014 nam ze deel aan de Kosovo Turkish Jazz Week. En juli 2015 stond ze op het podium van Fenerbahce Khalkedon met The Roots of Jazz voor Istanbul Jazz Festival Young Jazzconcerts. In hetzelfde jaar bezocht Calisan Berklee Umbria Jazz Workshop in Perugia, Italië en studeerde vocale technieken en improvisatie onder Dennis Montgomery III, Nedelka Prescod. Bovendien gaf Calisan na de workshop een concert op het Umbria Jazz Festival. Calisan woonde ook de workshop Pulawy Jazz in 2016 bij. Ze maakte ook deel uit van het Istanbul Jazz Festival in 2017. Na haar afstuderen begon ze te werken aan de Hacettepe University Ankara State Conservatory als instructeur.

In september 2018 startte ze haar master muziekeducatie in Codarts Rotterdam. Ook nam ze in 2019 deel aan North Sea Round Town Festival. Daar heeft ze met haar trio opgetreden. Ook heeft ze en met de bekende saxofonist en componist Dick de Graaf’s  samengerwerkt. Calisan treedt nog steeds op in verschillende festivals en projecten.

 Zangles bij Meric

Ik geef al 7 jaar les in jazz / popzang. Lesgeven is altijd belangrijk voor me geweest, omdat je leert van je studenten zoals zij van jou leren. Daarom maakt lesgeven je een betere muzikant. De lesmethoden die ik gebruik, zijn geïnspireerd door mijn mentoren en de meeste oefeningen zijn mijn eigen creaties waarmee je de theorie leert terwijl je deze toepast. Momenteel geeft Meric online zangles.
Momenteel geef ik les in Jazz / Pop, Turkse Zang en bandcoaching bij Major 7 Music Teachers.