Leah Uijterlinde

Ga naar zangles
Ga naar klarinetles

Leah Uijterlinde

JAZZ en POP ZANG / KLARINET / PIANO Rotterdam

Ik ben Leah Uijterlinde. Ik ben professioneel zangeres en doceer ook klarinet en piano. Daarnaast speel ik ook percussie, basgitaar, gitaar en trombone. Muziek is vanaf jongs af aan al mijn absolute passie.
Ik ben dol op de magie van het samenspel, het gevoel dat je overvalt wanneer je woordeloos met elkaar verbonden bent. Het geeft een enorme kick wanneer je voelt dat je samen met je instrument groeit naarmate je de nodige uren en toewijding investeert.
Hetzelfde geld voor zingen, wanneer je zonder enige belemmering je stem kunt uiten werkt dit absoluut bevrijdend! Het is een prachtig iets dat ik graag met zoveel mogelijk mensen delen!

Naast muziek ben ik dol op reizen. Een van de mooiste dingen is touren met mijn bands. Samen op avontuur, en spelen voor duizenden mensen die met je meezingen is onbeschrijfelijk. Muziek verbindt. Zo vind ik  overal ter wereld  aansluiting wanneer ik mijn clarinet uit het koffertje haal, of een lied zing.

Ik ben altijd nieuwsgierig en op zoek naar nieuwe muziek en nieuwe samenwerkingen.

Naast stilte komt muziek het dichtst bij het verwoorden van het onuitsprekelijke.

Specialisatie Leah

Ik heb jazz zang gestudeerd aan codarts in Rotterdam, maar vind alle stijlen interessant!
Elke stijl draagt zijn eigen uitdagingen en elementen! In de muziek die ik voor mijn eigen band Madhara schrijf zoek ik ook altijd naar invloeden vanuit de hele wereld.

Welke lessen bied ik aan:

  • Beginners klarinet en Piano
  • Zangles ( techniek, repertoire, songwriting, liedbegeleiding, basis theory)
  • Losse dans en muziekworkshops voor kleuters op locatie.

Lessen die ik aan wil bieden

Over mijn lessen

Ik geef al enkele jaren les aan groepen en individuelen, kinderen en volwassenen.
Ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen een gezonde techniek aanleren waar ze hun hele leven op vooruit kunnen. Voor leerlingen die dit leuk vinden kunnen we ook op meer specifieke zangtechnieken ingaan. Ik probeer mijn lessen altijd uitdagend te houden. Naast het technische aspect, bestaan mijn zanglessen uit het opbouwen van gevarieerd repertoire. Daarnaast geef ik ook de basis mee om op de piano jezelf te kunnen begeleiden. Ook behandel ik tijdens de zangles muziektheorie ter ondersteuning van het schrijven van eigen liedjes.

In mijn lessen kiezen mijn leerlingen vaak in eerste instantie zelf wat ze willen zingen of spelen en dan borduren we samen verder vanuit hun interesses.

Stap voor stap werken we vooruit.

Voor de kleine virtuozen heb ik speelse zang en piano combinatie lessen, of klarinet lessen, waarin we leren noten lezen en door middel van muzikale spelletjes begrijpen hoe ritmes werken. We ontdekken wat voor een instrumenten er allemaal bestaan en in wat voor muziek we ze kunnen terugvinden. Plezier maken! Ik begin vaak ook al vroeg met het schrijven van eigen kleine liedjes. Iedereen kan muziek schrijven!
Ik geef ook muziekworkshops voor kleuters waarbij ik hen de magie van muziek laat zien met ondersteuning van mijn kleine vriendje de “ muziek muis”

De lessen

Je kunt hier op de website eenvoudig de lessen bestellen. Ga naar de lessen zang, klarinet of piano. Kies daarna één of meerdere lessen. Vanaf 10 tot 29 lessen geven wij 5% korting en vanaf 30 lessen 10% korting. Ook kun je kiezen voor 1 of meerdere proeflessen van 20 minuten (starterles). Het is uiteraard ook mogelijk om langer les te krijgen. Daarom bieden we lessen van 30 minuten (Studentles) of 60 minuten (proles) voor gevorderden. Deze laatste les kun je ook in twee keer 30 minuten verdelen.