Jurgen Scholtanus

Ga naar lessen jazz trompet
Ga naar lessen pop trompet

JURGEN SCHOLTANUS

JAZZ / LATIN / POP / BANDCOACHING TROMPET Den Haag

Mijn naam is Jurgen Scholtanus (1993) en ik ben trompettist. Ik heb Artiest Muziek gestudeerd aan het Friesland College in Leeuwarden.  Vervolgens heb ik trompet Jazz&pop gestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en nu volg ik mijn Master Jazz trompet aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag.

Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan met bands van allerlei soorten en maten. Zo heb ik verschillende tours gedaan met de band “Stuart Mavis” zowel nationaal als internationaal. Ook heb ik gespeeld met verscheidene bigbands en orkesten, een salsa kwintet “ChaChaChalina” en heb ik mijn eigen moderne jazzband Muti Marane.

Jurgen als trompet docent

Ik vind het heel belangrijk dat mensen die muziek willen maken hun eigen muzikale identiteit ontdekken.

Zo heb ikzelf veel over mijn muzikale identiteit geleerd door heel veel verschillende stijlen te spelen in veel verschillende bezettingen. Hierdoor heb ik mijn interesses verbreed en heb ik veel creatieve bagage voor wanneer ik ga improviseren op mijn instrument.

Improvisatie is voor mij best wel belangrijk omdat dit een directe weerspiegeling is van je muzikale identiteit. Alleen jij speelt zoals jij.

Mede om deze reden ben ik docent geworden. Omdat ik graag mensen wil helpen om muziek te ervaren vanaf de andere kant ten opzichte van de luisteraar. En ze muziek te laten spelen die zij zelf willen of misschien zelfs zelf bedacht hebben. Maar het allerbelangrijkste is creatief bezig zijn en plezier hebben.

Wil je een trompet huren? Dat is ook mogelijk. Kijk naar de beschikbaarheid van onze instrumenten

Cursussen Jurgen:

Als je zangles of perscussie les wilt kun, je deze ook in onze praktijk volgen bij mijn partner Chalina Smit. Zie is tevens docent bij Major7 Music Teachers