Jean-Clair de Ruwe

Ga naar lessen Jazz drums
Ga naar lessen Pop drums

JEAN-CLAIR DE RUWE

JAZZ / POP DRUMS Den Haag

Hoi, ik ben Jean-Clair de Ruwe en speel Jazz / pop drums in Den Haag. Al heel mijn leven ben ik met muziek speel ik regelmatig, studeer ik nog steeds en luister ik veel naar muziek.

“Take charge, be a leader, not a follower”

Drijfveren

Ik ben gaan lesgeven omdat ik graag aan jong en oud mijn passie en kennis over muziek wil delen. Mensen kunnen ongelofelijk blij worden van iets wat ze net hebben geleerd of net kunnen. Het spelen van een instrument is een grote ontdekkingstocht die stiekem ondertussen heel persoonlijk is en het voor elk mens anders maakt . Tijdens de lessen in Den Haag maak ik gebruik van verschillende leermiddelen die dienen als lesstof. Denk aan boeken, youtube filmpjes, muziekvoorbeelden,  maar ook eigen customized oefeningen of zelfs video’s.

Inspiratie

Mijn inspiratie haal ik uit zelf spelen, studeren, luisteren naar muziek van anderen en muziek dat voortkomt uit de traditie van de jazz en aan verwante muziekstijlen. Ook krijg ik inspiratie van mensen die een iets heel goed kunnen en daar gepassioneerd over kunnen vertellen.

Privéles in Den Haag

Het liefst geef ik privéles omdat ik dan alle aandacht kan richten op een persoon. Ik merk dat ik me hier het prettigst bij voel en dan het beste kan focussen. Mijn leerlingen vinden dat dan ook heel prettig en heb hierdoor vaak een langdurige lesrelatie met de leerlingen.

Ik geef lessen drums en kan je ook voorbereiden voor toelating op het conservatorium. Je kunt bij mij één of meerdere proeflessen nemen van 20 minuten, met de bedoeling om de beginselen van het drummen te leren. Natuurlijk kun je ook student lessen van 30 minuten nemen. Maar als je het echt serieus wilt aanpakken kun je ook 60 minuten of 2 keer 30 minuten kiezen per week (Pro lessen)

Boeken drums

Jean-Claire beveelt de volgende boeken aan: