Alkistis Lampropoulou

Ga naar lessen zang jazz
Ga naar lessen zang pop
Pianoles klassiek
Dag Begintijd Eindtijd
Maandag
Dinsdag (Rotterdam) 12:00 16:00
Woensdag (Rotterdam) 12:30 20:00
Donderdag (Den Haag) 18:30 20:30
Vrijdag (Den Haag) 15:00 21:00

ALKISTIS LAMPROPOULOU

JAZZ en POP ZANG / PIANO Rotterdam, Den Haag

Mijn naam is Alkistis Lampropoulou en geef zangles en pianoles bij Major7 Music Teachers.
Ik ben geboren in een muzikaal gezin in Athene / Griekenland. Daarom ontwikkelde ik al op zeer jonge leeftijd een sterke interesse voor muziek. Dit bracht me naar de muziekschool van Pallini in Athene, waar ik werd opgeleid in westerse klassieke en Griekse volksmuziek.
Na de middelbare school studeerde ik muziekwetenschap aan de universiteit van Athene (bachelor) en daarnaast klassieke piano waar ik ook een diploma behaalde.

Zingen was altijd aanwezig in mijn leven. Vanaf mijn elfde was ik lid van koren en vanaf mijn twintigste begon ik op te treden voor publiek. Na vele actieve jaren als zangeres in verschillende.  bands pop, rock, funk, jazz en Griekse muziek wilde ik mijn kennis in jazzmuziek en improvisatie verbreden. Daarom ben ik naar Nederland verhuisd om dit genre diep te bestuderen.
Ik heb een bachelordiploma jazzzang behaald aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag (NL) waar ik me heb toegelegd op bebop- en scatzang en daarna ben ik verder gegaan voor de masteropleiding aan het Codarts Conservatorium van Rotterdam (NL) op het domein jazzimprovisatie.

Momenteel werk ik aan mijn eerste album, een cross-overproject tussen jazz en oosterse mediterrane muziek.

waarom ben je leraar geworden?

Ik hou ervan om zangles en pianoles te geven en mijn kennis te delen met andere mensen. Zelf heb ik in al die jaren veel verschillende leraren gehad en ik heb ervaren wat het betekent om een ​​goede leraar te hebben. Als je zangles volgt heb  je iemand die weet waar zij over spreekt. Daarnaast wil je ook dat zij  jou voortgang en uw behoeften herinnert en weet hoe ze jouw feedback moet geven. Zoek dan niet verder.

Samen werken we aan je stem, je zangtechniek en je favoriete liedjes.

Muziekstijlen

Ik ben open in elk soort genre van jazz, pop, rock, latin of oosterse mediterrane muziek.

Daarnaast heb ik veel ervaring met pianoles of hoe je je favoriete liedjes speelt of gewoon jezelf begeleidt!

Mijn missie is om je te laten zien hoe je je kunt ontwikkelen tot een eerlijke en unieke artiest. Uiteindelijk hecht ik veel waarde aan het plezier dat je kunt krijgen van het geweldige cadeau van muziekmaken.

 • waar haal je je inspiratie vandaan?

  Inspiratie haal ik uit de natuur, de eerlijkheid en de menselijke relaties. Dat wil zeggen dat ik door muziek in staat ben om mezelf uit te drukken. Tegelijkertijd ben ik  door te onderwijzen een ​​beter persoon, muzikant geworden.  Daardoor haal ik veel energie en vreugde uit het het delen en geven van muziek.

  waarom geef je graag privélessen?

  Ik geef graag privélessen omdat ik een eerlijke relatie met mijn studenten wil opbouwen en hen op hun gemak wil stellen om nieuwe dingen te vragen, te durven en te proberen. Daarmee wil ze aanmoedigen om geduld te hebben en te oefenen om de resultaten te zien en van muziek te genieten. Uiteindelijk wil ik mijn leerlingen inspireren met zang of piano om daarmee de innerlijke rust laten te vinden die muziek hen kan geven.

  Cursussen

  Zanglessen

  “Het enige dat beter is dan zingen, is meer zingen” -Ella Fitzgerald-

  Alkistis houdt ervan om de stem en muzikaliteit van elk uniek persoon te onderwijzen en te verkennen. Haar doel is om haar studenten te leren hoe ze een gezonde manier van zingen kunnen ontwikkelen, met de bedoeling om alle mogelijkheden van de stem naar voren kunnen brengen, het bereik kunnen vergroten en de kleuren kunnen verkennen.

  Het belangrijkste is om te genieten van muziek en zang en door middel van verkenning de richting te vinden die ze willen.

  Alkistis is gespecialiseerd in Jazz zang (bachelor & master). Daarnaast ze heeft ook ervaring met het uitvoeren en lesgeven van andere stijlen van moderne muziek zoals pop / rock / soul / funk / latin / tango & Griekse muziek.

  De zanglessen bevatten

  • Zang techniek (ademhalingsondersteuning, houding, bereik, intonatie, resonantie, klankkleuren, uitspraak, articulatie)
  • Frasering
  • Improvisatie
  • Repertoire
  • Stage presentatie
  • verhaal vertellen
  • Muziektheorie
  • solfège / gehoortraining

  Pianolessen

  klassiek / pop & harmonie op de piano

  Alkistis begon op 7-jarige leeftijd met pianolessen en heeft een diploma klassieke piano.

  Aanbevolen Boeken

 • Vocal jazz improvisation

“Muziek geeft een ziel aan het universum, vleugels aan de geest, vlucht naar de verbeelding en leven aan alles.” – Plato

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCEO3AwfPOnDTm166NsEksUA?view_as=subscriber

Soundcloud:

For privacy reasons SoundCloud needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer