Published On: 25.08.2023Categories: BlogsViews: 2564 min readTags: , , ,

Hoe ik mijn muzikale droom waarmaakte: mijn ervaring als student aan Berklee College of Music

Heb je ooit gedroomd van studeren aan een van de meest bijzondere conservatoria ter wereld? Ik wel, en ik heb het gedaan! Ik ben Djessy van den Dries, en ik ben docent viool, piano, muziektheorie, songwriting en compositie. In dit artikel vertel ik je over mijn avontuur als student aan Berklee College of Music, de school waar muzikale legendes als John Mayer, Lizzy McAlpine, Esperanza Spalding en Quincy Jones hebben gestudeerd. Ik deel met je wat ik heb geleerd, wat ik heb gedaan, en hoe het was om in een internationale omgeving te zijn met muzikanten van over de hele wereld. Lees verder om te ontdekken hoe ik mijn muzikale droom waarmaakte!

Waarom ik koos voor Berklee

Ik wilde graag aan Berklee studeren om me verder te ontwikkelen als artiest: ik schrijf mijn eigen muziek waarin ik zing en viool speel, en wilde graag leren hoe ik dit nog beter kon doen en hoe ik dit ook op kon nemen in een studio. Berklee staat bekend om zijn innovatieve en creatieve benadering van muziekonderwijs, waar je niet alleen leert over de technische aspecten van muziek, maar ook over de artistieke en emotionele kant. Bovendien biedt Berklee een unieke kans om te studeren op de campus in Valencia, Spanje, waar je kunt genieten van het mooie weer, de cultuur en de natuur.

Wat ik heb geleerd

Ik deed een Master studie in Contemporary Performance (Production Concentration), wat betekent dat ik me richtte op het uitvoeren en produceren van hedendaagse muziek. Ik kreeg les van geweldige docenten die zelf ook actief zijn in de muziekindustrie, en die me veel tips en feedback gaven. Uiteraard leerde ik over verschillende genres, stijlen, technieken en instrumenten, en hoe ik die kon toepassen in mijn eigen muziek. Daarnaast leerde ik ook hoe ik mijn eigen nummers kon opnemen in een professionele studio, met behulp van de nieuwste apparatuur en software.

En als als kers op de taart heb ik hier dan ook een eigen EP op kunnen nemen, samen met een groep andere muzikanten, in de studio’s binnen de school. Dit was een hele ervaring: de melodieën bedenken, de teksten schrijven, de hele compositie uitwerken, dit voor verschillende instrumenten opschrijven, en dan het leukste: dit met een band of orkest samen oefenen, en het daarna gaan opnemen.

Wat ik heb gedaan

Naast studeren heb ik ook veel plezier gehad tijdens mijn jaar aan Berklee. Ik heb veel vrienden gemaakt die net zo gepassioneerd zijn over muziek als ik, en die uit allerlei landen kwamen: van India tot de Verenigde Staten tot China of Chili. We hebben samen veel muziek gemaakt, en ook al ben ik nu in Nederland, ik spreek mijn vrienden nog vaak over onze mooie en leuke ervaringen op Berklee.

Een van de hoogtepunten voor mij waren de concerten in de Palau de les Arts, een concertgebouw in het gedeelte van Valencia met moderne architectuur: La Ciutat de les Arts i les Ciències. Ik heb hier zo’n 5 verschillende voorstellingen gedaan, waaronder het eindconcert met iedereen van mijn studie. Hier speelden we van jazz tot hiphop tot balkan muziek, van alles!

Hoe het me heeft veranderd

Mijn jaar aan Berklee was een onvergetelijke ervaring die me veel heeft gebracht. Ik ben gegroeid als muzikant, maar ook als persoon. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen in mijn eigen kunnen, en ook meer bewondering gekregen voor andere muzikanten. Ook heb ik meer inzicht gekregen in mijn eigen stijl, maar ook meer openheid voor andere stijlen. Ik heb meer kennis opgedaan over muziek, maar ook meer nieuwsgierigheid naar muziek.

Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb meegemaakt, en ik ben trots op mezelf dat ik mijn droom heb waargemaakt. Ik ben ook blij dat ik nu weer terug ben in Nederland, en dat ik de kennis en ervaring die ik heb opgedaan kan delen met anderen. Ik geef nu les bij Major7 Music Teachers, een online platform waar je muziekles kunt volgen van professionele docenten. Als je meer wilt weten over mij of over mijn lessen, kun je hier klikken. Ik hoop je snel te zien! 😊

Conclusie

Studeren aan Berklee College of Music was een geweldige kans voor mij om mijn muzikale droom waar te maken. Ik heb veel geleerd, gedaan en genoten tijdens mijn jaar in Valencia. Ik heb ook veel vrienden gemaakt die mijn passie voor muziek delen. Nu ben ik weer terug in Nederland, en ik geef les bij Major7 Music Teachers. ik zou het leuk vinden je te ontmoeten en je te helpen met je muzikale doelen. Wil je een gratis proefles bij mij boeken? Klik dan hier en meld je aan. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

Overzicht

Over de auteur

Djessy van den Dries
Docent bij Major7 Music Teachers Djessy studeerde aan Berklee College of Music in Valencia, en is nu docent bij Major7 Music Teachers. Zij geeft les in viool, piano, songwriting, compositie en muziektheorie. Zij is een getalenteerde muzikant, die verschillende genres beheerst. Djessy houdt ervan om haar passie voor muziek te delen met haar leerlingen en hen te helpen hun muzikale doelen te bereiken. Klik hier voor haar bio

Schrijf je vandaag nog in

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief alle nieuws en artikelen direct in je inbox te ontvangen

Discussie

Leave A Comment

Deel dit verhaal, kies je platform!