Antonio Alemanno

Ga naar contrabasles
Ga naar Ud (Arabasche luit) les
Cello lessen

Antonio Alemanno

CONTRABAS KLASSIEK Haaren

Ik ben Antonio Alemanno  en geef contrabasles  in  Haaren

Mijn ervaring als musicus en docent is erg breed. Als multi-instrumentalist speel ik contrabas, cello, oud, framedrums en elektronica. Ik heb gestudeerd aan verschillende internationale academies (Italië, Frankrijk, Finland, Zweden, Palestina en Egypte). Daarnaast heb ik over de hele wereld gespeeld en lesgegeven in een breed scala aan stijlen en genres. Ik ben betrokken bij verschillende projecten: van grotere ensembles als The Smokey Cats, La Repetition en Kerkim tot kleinere projecten als Antonio & Celine, een duo waar cello, contrabas en loops creatief in interactie treden met de zanger.

Speelwijze contrabas

Door de jaren heen heb ik een onderscheidende ritmische en melodische benadering ontwikkeld, waarbij ik de verschillende kleuren en nuances van de instrumenten die ik bespeel meng. Door mijn uitgebreide onderzoek naar de contrabas ben ik voorbij traditionele technieken gegaan, met de bedoeling de mogelijkheden van het instrument te vergroten. De lichaamsdelen van de bas kun je als percussieve elementen gebruiken. Zo kun je van intrigerende baslijnen vinden.

Door de ongebruikelijke vijfde snaar op mijn instrument kan mijn strijkstok de bas een melodieuze stem geven die onverwachte hoogten bereikt.
Ik hou ervan om de klanken van de contrabas uit te breiden naar een voorname en unieke wereld, met loops, elektronica of gewoon solo.
Als artiest word ik beïnvloed door een breed scala aan genres, waaronder wereldmuziek, Arabische en Zuid-Amerikaanse muziek, afro, swing, folk en elektronica, waardoor ik eindeloze crossovers kan maken.

Antonio als docent

Na verschillende verzoeken te hebben ontvangen, begon ik mijn vaardigheden als docent te ontwikkelen. Ik vind het erg lonend om te delen wat ik door de jaren heen heb geleerd en ontwikkeld. Daarom probeer ik mijn brede scala aan ervaringen aan te bieden door middel van eenvoudige concepten. Natuurlijk moeten deze concepten tegelijkertijd toegankelijk en uitdagend zijn voor studenten van elk niveau. Uiteindelijk probeer ik  zowel technische als creatieve vaardigheden te stimuleren, waarbij ik plezier en liefde voor muziek altijd voorop stel.

De lessen kunnen plaatsvinden in kleine groepen of via privélessen, waarbij alle ruimte is voor op maat gemaakt lesmateriaal.